EN

Budoucnost mysli

Fascinující průvodce světem technologií, které umožňují realizovat sny tvůrců sci-fi

Michio Kaku


Mysl a vesmír jsou dvě největší záhady světa. Pojďte se s námi podívat, jak věda otevírá dveře do lidské mysli.
Známý fyzik a zkušený popularizátor vědy Michio Kaku ve své nejnovější knize popisuje, jak daleko věda pokročila v realizaci představ tvůrců sci-fi, jako je čtení myšlenek, telekineze, stahování vzpomínek a dovedností podobně jako v Matrixu nebo sdílení myšlenek a emocí přes brain-net, internet mysli. Za posledních patnáct let jsme se o mozku dozvěděli více než za celá milénia, která tomu předcházela. Vědci nyní disponují technologiemi, které umožňují realizovat mnohé sny z říše sci-fi.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Future of the Mind: The Scientific Quest to Understand, Enhance, and Empower the Mind
Původní jazyk angličtina
Počet stran 392
EAN 9788026503163
Datum vydání 12.01.2015
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,804
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Známý fyzik a zkušený popularizátor vědy Michio Kaku ve své nejnovější knize popisuje, jak daleko věda pokročila v realizaci představ tvůrců sci-fi, jako je čtení myšlenek, telekineze, stahování vzpomínek a dovedností podobně jako v Matrixu nebo sdílení myšlenek a emocí přes „brain-net“, internet mysli. Za posledních patnáct let jsme se o mozku dozvěděli více než za celá milénia, která tomu předcházela. Zkoumání mozku se náhle stalo zdrojem zámořského soupeření mezi největšími hospodářskými velmocemi na planetě. Vědci nyní disponují technologiemi, které umožňují realizovat mnohé sny z říše sci-fi.

Kniha Budoucnost mysli se skládá ze tří částí. Autor nejdříve shrne historii studia mozku a vysvětlí, jak myriáda nových nástrojů opustila fyzikální laboratoř a dala nám barevné snímky mechanismu mysli. V druhé části prozkoumá novou technologii, díky které je možné nahrávat vzpomínky, číst mysl, zaznamenávat sny a využívat telekinezi. A v třetí části se blíže podívá na alternativní formy vědomí, od snů, drog a duševních chorob až po roboty a dokonce i mimozemšťany. V této části se také zaměřuje na potenciál ovládat a manipulovat mozek k léčbě chorob, jako je například deprese, Parkinsonovo a Alzheimerovo onemocnění a mnoho dalších.

Michio Kaku

je profesor teoretické fyziky přednášející na City University v New Yorku, spoluzakladatel strunové teorie pole a autor několika uznávaných knih o vědě, mezi které patří například Hyperprostor, Dále než Einstein, Fyzika nemožného a Fyzika budoucnosti. S vyznamenáním absolvoval Harvardovu univerzitu a získal titul Ph.D. na Kalifornské univerzitě v Berkeley. V minulosti přednášel i na NYU a Institute for Advanced Study na Princetonské univerzitě. Uváděl mnoho různých televizních speciálů. V současnosti také vytváří vědecké příspěvky pro televizní stanici CBS.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM