EN

Výrobní procesy řízené logistikou

Marie Jurová


Strategie řízení výroby logistikou pro studenty i manažery
Výroba zboží a poskytování služeb jsou výsledkem ekonomického úsilí a neuskutečňují se libovolně – řízení výroby musí respektovat, že východiskem pro výrobu je trh a uspokojení potřeb a požadavků zákazníků a zároveň by mělo dodržovat základní principy a nástroje managementu obecně. Díky knize autorského kolektivu prof. Jurové se student i majitel podniku nebo jeho manažer snadno vypořádají se všemi úskalími řízení výroby prostřednictvím logistické koncepce.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 272
EAN 9788026500599
Datum vydání 28.01.2013
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,5
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Výroba zboží a poskytování služeb jsou výsledkem ekonomického úsilí a neuskutečňují se libovolně – řízení výroby musí respektovat, že východiskem pro výrobu je trh a uspokojení potřeb a požadavků zákazníků a zároveň by mělo dodržovat základní principy a nástroje managementu obecně.

Díky knize autorského kolektivu prof. Jurové se student i majitel podniku nebo jeho manažer snadno vypořádají se všemi úskalími řízení výroby prostřednictvím logistické koncepce. Kniha poskytuje komplexní pohled na výrobní proces ve všech oblastech průmyslu. Zdůrazňuje základní postavení pracovníků ve výrobních procesech. Seznamuje s tvorbou výrobní strategie a s jejími koncepcemi a typy, se základními rozhodnutími o jednotlivých komponentách, jako jsou produkt, uspořádání výrobního procesu, lidské zdroje, zásoby či údržba. Učí jak dlouhodobá rozhodnutí uplatnit v reálném čase a doporučuje jak uspořit náklady formou standardizace oblastí přípravy výroby nových nebo inovovaných výrobků. To vše je zastřešeno vazbou na průmyslové inženýrství z pohledu vztahů mezi výrobními procesy, jejich plánováním a řízením za účelem dosažení plynulých materiálových toků za využití moderních informačních a komunikačních technologií.

Kniha obsahuje názornou případovou studii a věnuje se mimo jiné těmto tématům:

- vytváření výrobní strategie

- výrobní plánování

- produkt/výrobek

- provozuschopnost, údržba a obnova techniky ve výrobním procesu

- normativní základna pro účely výroby

- standardizace

- systémy ERP

- štíhlý výrobní proces

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM