EN

Programujeme hry pro Android 4

J.F. DiMarzio


Vytvořte si vlastní hru pro Android
Vyzkoušejte si vývoj uceleného projektu pro mobilní platformu Android od prvních fragmentů kódu až po výsledek v podobě funkční hry. Zkušený autor s dlouhodobými zkušenostmi s programováním vás ve 12 kapitolách provede celým procesem vzniku hry od vymýšlení příběhu, přes tvorbu prostředí, nepřátel, práci s umělou inteligencí až po hotovou 2D vesmírnou střílečku. Nezapomnělo se ani na postupy, jak do hry implementovat třetí rozměr.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Practical Android 4 Games Development
Počet stran 312
EAN 9788025137543
Datum vydání 24.09.2012
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,496
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Máte za sebou první programátorské pokusy na platformě Android a chtěli byste si vyzkoušet skutečně komplexní, funkční a zajímavý projekt? Vytvořte vlastní hru pro tuto mobilní platformu a získejte během vývoje cenné zkušenosti, které můžete dále využít při realizaci vlastních her či jiných programů.

Společně s autorem projdete všemi fázemi vzniku vesmírné střílečky. Na počátku se seznámíte s příběhem a prostředím, do kterého je hra situována. Budete pokračovat tvorbou základních herních nabídek, herního prostředí a nepřátel, které obdaříte umělou inteligencí, aby hra nebyla nudná a předvídatelná. Poté, co hru dokončíte, vám autor ukáže postupy, jak jí přidat třetí rozměr. Ve výsledku budete mít trojrozměrnou hru, kterou můžete dál rozvíjet podle vlastních nápadů a fantazie.

Publikace vás mimo jiné naučí:

* Zasadit příběh do hry

* Vykreslovat herní pozadí a další prvky

* Vytvořit a rozpohybovat postavy

* Generovat nepřátele

* Pracovat s umělou inteligencí nepřátel

* Přidat 2D hře třetí rozměr

O autorovi:

J. F. DiMarzio se programování věnuje již 28 let. Během této doby pracoval mimo jiné i pro Ministerstvo obrany USA či společnost Walta Disneye. Vývoji pro systém Android se věnuje od jeho prvních betaverzí, je také autorem několika programátorských knih.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM