EN

Cukr na nitku

Jaroslava Kadlasová


Laskavé vzpomínání na vaření a jídlo v šedesátých a sedmdesátých letech
Připravte si sacher z kefíru, bůčkové placky, domácí debrecínku či tříbarevnou buchtu. Ve své knize autorka nechá čtenáře nahlédnout do chodu netuctové domácnosti v době normalizace a barvitě zavzpomíná, co ji přivedlo k vaření, celoživotně největšímu koníčku. S milým nadhledem vypráví, jak ji od kolébky ovlivňovaly nezdolné ženy předchozích generací, které si dovedly poradit v každé situaci, a také prozradí, k čemu je dobrý cukr na nitku.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 288
EAN 9788072465958
Datum vydání 22.11.2011
Věk od 15
Formát 125x205 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,33
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Laskavé vzpomínání na vaření a jídlo v šedesátých a sedmdesátých letech

Ve své knize se autorka vrací do dětství, dob studií a dospívání. Nechá čtenáře nahlédnout do chodu netuctové domácnosti v době normalizace a barvitě zavzpomíná, co ji přivedlo k vaření, celoživotně největšímu koníčku. S milým nadhledem vypráví, jak ji od kolébky ovlivňovaly nezdolné ženy předchozích generací, které si dovedly poradit v každé situaci, a také prozradí, k čemu je dobrý cukr na nitku. Co, jak a z čeho se vařilo, dokládá na 130 autentických dobových receptech, podle nichž si můžete uvařit například „sacher“ z kefíru, bůčkové placky, domácí debrecínku, socialistické špagety po milánsku či tříbarevnou buchtu.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM