EN

Virtuální tým

Efektivní řízení lidí na dálku

Jaroslava Ester Evangelu


Šetřete energii, řiďte tým virtuálně!
Kniha je určena všem, kteří se zajímají o týmové řízení a hledají ucelené informace zejména o řízení týmů virtuálních. Pomůže čtenáři zjistit, kolik zbytečné energie vkládáme do manažerských činností. Autoři skloubili své praktické zkušenosti s moderními psychologickými poznatky, zaměřují se na jednotlivá specifika vývojových fází, poukazují na nejčastější chyby i na možnosti jejich řešení.

Detailní informace

Žánr management
Jazyk čeština
Počet stran 256
EAN 9788025128770
Datum vydání 15.08.2011
Věk od 0
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,452
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Virtuální tým

Efektivní řízení lidí na dálku

Jaroslava Ester Evangelu, David Grundel

Chcete držet krok se současným trendem řízení společností? Vyžaduje vaše pozice umění vést lidi na dálku? Potřebujete poradit, jak koordinovat práci lidí napříč geografickými, časovými i organizačními hranicemi – jak řídit virtuální tým?

V současné globalizující se společnosti se významně mění přístup lidí k informacím, ke vzdělání i k práci. S tím souvisí i nutnost změn ve způsobu vedení společností. Ke slovu přichází virtuální řízení, které vyžaduje odlišný manažerský přístup, než jak jej známe z konvenčního managementu. Právě proto vznikla kniha Virtuální tým. Slouží jako praktická příručka pro všechny, kteří se virtuálním vedením týmů zabývají nebo se na ně připravují. Seznamuje manažery se specifiky tohoto druhu řízení a poukazuje na nejčastější chyby, kterých se mohou dopustit.

V knize Virtuální tým se dozvíte:

• Jaké jsou jednotlivé fáze řízení virtuálního týmu

• Jaké existují metody vedení týmů na dálku

• Jaké kompetence má a jaký přístup by měl zvolit manžer virtuálního týmu

• Jaké jsou cíle virtuálního týmu, jeho metody a komunikační prostředky

• Jak testovat manažerské kompetence

• A další

„Kniha Virtuální tým, nabízí komplexní pohled na nový fenomén virtuálního řízení. Publikace je pozoruhodná účelným spojením teorie s praxí, systematickým uspořádáním, zapojením množství příkladů i analýzou chybných manažerských rozhodnutí. Nabízí manažerům možnost zdokonalení řídící práce nebo přípravy na ni.“

—Doc. RNDr. Ladislav Halberštát, CSc., vedoucí katedry řízení lidských zdrojů Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany v Brně

Jaroslava Ester Evangelu (1965) je psycholožka specializující se na manažerskou komunikaci a multikulturní řízení, se zaměřením na metodiku koučování a rozvoje dospělých. Má šestnáctileté zkušenosti v oblasti profesního poradenství, aplikované sociální psychologie a metodiky vzdělávání. Je autorkou řady publikací (Jak uspět u přijímacího pohovoru, Diagnostické metody v personalistice, 111 her pro motivaci a rozvoj týmu) a odborných článků. Již patnáct let úspěšně vede poradenskou firmu Brněnská personalistika.

David Grundel (1970) je manažerem s dvacetiletou zkušeností s řízením v oboru IT a telekomunikací. Během své kariéry zastával manažerské posty v mezinárodním a multikulturním prostředí, mezi jinými ve společnostech SITRONICS Telecom Solutions, eTel, Český Telecom a Nokia. Díky svým odborným znalostem a manažerským dovednostem se prosadil mezi českou manažerskou elitou a v současné době řídí společnost Alcatel-Lucent Czech.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM