EN

Zemanovo finále

Zdislava Pokorná


Tečka za érou Miloše Zemana
Miloš Zeman opustil Hrad a spolu s ním odešli i jeho poradce Martin Nejedlý a kancléř Vratislav Mynář, kteří si ze sídla prezidentů udělali středobod svého byznysu. Popisujeme, co se dělo kolem prezidentových mužů a jak Zeman nakonec zůstal sám.

Detailní informace

Žánr politika
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Počet stran 304
EAN 9788088433361
Datum vydání 30.10.2023
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství N media
Edice Edice N
Hmotnost 0,39
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Éra Miloše Zemana skončila, ale dál představuje varovné memento. Česko během Zemanova prezidentství dostalo mimořádnou lekci, jak snadno lze i nejváženější úřad v zemi využívat pro vlastní, soukromé zájmy a dát přitom všanc zájmy našeho státu ve prospěch Ruska nebo Číny.

Investigativní novinářka Zdislava Pokorná se dění na Pražském hradě během této éry věnovala s mimořádným nasazením, za které dostala Novinářskou cenu. Zjistila řadu nových informací, a to prostřednictvím rozhovorů s desítkami zasvěcených lidí a také díky stovkám hodin strávených přímo na nádvoří Pražského hradu, kde sledovala, s kým se Zemanovi muži stýkají. Krom toho kniha přináší také první podrobný životopis Martina Nejedlého, jehož působení v Rusku bylo dosud zahaleno mlhou. Popisuje, jak Vratislav Mynář vydělal první miliony a jak rostla jeho mocenská pozice. Odhaluje, jak se vyvíjel Zemanův vztah s oběma premiéry z posledních let –? s Andrejem Babišem a Petrem Fialou. A shrnuje, jak se postupně zhoršoval prezidentův zdravotní stav, zatímco jeho nejbližší okolí to odmítalo řešit.

Knihu doplňují rozhovory s přímými aktéry událostí –? s bývalým premiérem Vladimírem Špidlou, ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem, který býval na Hradě častým hostem, s vlivným úředníkem Janem Novákem či novou kancléřkou Janou Vohralíkovou.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM