EN

Devátý neznámý

Jan Gardner


Stylová detektivka z období první republiky. Od autora českých seriálových hitů.
Silvestr 1929. Krátce po půlnoci oloupí hosty na večírku britské ambasády trojice maskovaných mužů. O tři dny později se okradeným šperky vrátí – všem, kromě Emily Vavřincové... Nenapodobitelná prvorepubliková éra se vrací i ve druhém případu netradiční detektivní dvojice, Emily a jejího komorníka Edgara. Spolu se vrhají do víru společenského života československé smetánky a budou čelit nečekané výzvě: komorník se poprvé v životě zamiluje a Emily je obviněna z vraždy! Vyváznou z toho oba se zdravou kůží?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr detektivka
Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Počet stran 248
EAN 9788026725350
Datum vydání 28.09.2023
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,37
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Silvestr 1929. Vybraná společnost na večírku britské ambasády se bezstarostně baví v očekávání nového roku. Krátce po půlnoci však hosty oloupí trojice maskovaných mužů. O tři dny později se okradeným šperky vrátí – všem, kromě Emily Vavřincové... Nenapodobitelná prvorepubliková éra se vrací i ve druhém případu netradiční detektivní dvojice, Emily a jejího komorníka Edgara. Spolu se vrhají do víru společenského života československé smetánky a budou čelit nečekané výzvě: komorník se poprvé v životě zamiluje a Emily je obviněna z vraždy! Vyváznou z toho oba se zdravou kůží?

Jan Gardner, autor seriálových hitů První republika, Vyprávěj a dalších, přichází s brilantní, stylovou detektivkou z prvorepublikového období. Kniha Devátý neznámý navazuje na úspěšný titul Debutantka s ústřední postavou půvabné a svérázné Emily.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Příkaská Blanka
Detektivní román od autora seriálu První republika. Tato knížka je mé vystoupení z komfortní zóny a musím říct, že mě to čtení fakt bavilo! Až jsem sama překvapená. Osobně nemám ráda drsné knihy, kde krev stříká, oběti jsou brutálně vražděny, to nezvládám číst. Pokud se naskytne příležitost přečíst si něco napínavého, ne tak brutálního, to si přečtu ráda. ✨ Silvestr 1929. Krátce po půlnoci oloupí hosty na večírku britské ambasády trojice maskovaných mužů. O tři dny později se okradeným šperky vrátí – všem, kromě Emily Vavřincové... Nenapodobitelná prvorepubliková éra se vrací i ve druhém případu netradiční detektivní dvojice, Emily a jejího komorníka Edgara. Spolu se vrhají do víru společenského života československé smetánky a budou čelit nečekané výzvě: komorník se poprvé v životě zamiluje a Emily je obviněna z vraždy! Vyváznou z toho oba se zdravou kůží? ✨ Mám ráda filmy z třicátých let, prvorepubliková atmosféra, dámy v róbách, pánové v obleku smekající klobouky, úcta a noblesa. A přesně v tomto duchu je tato kniha. V knize potkáváme slavné osobnosti jako je Marlene Dietrich, R.A. Dvorský, Ljuba Hermanová, Vlasta Burian nebo Jan Masaryk. Hlavní hrdinka Emily je sebevědomá mladá žena, která se nenechá jen tak něčím zaskočit. Do poslední možné chvíle společně s Edgarem pátrá po vrahovi. A mě bavilo s nimi odkrývat pravdu, rozmotávat záhadné klubko, spekulovat nad možnými podezřelými. Mezi nimiž jsou například i mladíci bavící se na úkor druhých. Milostné avantýry, průšvihy, společenské fauxpasy, plnění různých výzev to je partička mladých bohatých mužů tzv.zlatá mládež známí jako JET. A kdo je záhadný pan Devátý? Motiv také není jasný je to žárlivost, konkurenční boj nebo nějaká křivda z minulosti... ✨Čtení jsem si moc užila, pokud stejně jako já nejste fanoušci brutality tak by se vám Devátý neznámý mohl líbit .

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jan Gardner

Jan Gardner

Jan Gardner (1971) je český spisovatel a scenárista. Svou profesionální kariéru začal v České televizi, kde režíroval několik dokumentárních filmů – například příběh legendární písně Marty Kubišové Modlitba pro Martu nebo portrét slavného režiséra Několik minut s Milošem Formanem. V roce 1993 přesídlil do Los Angeles a nastoupil na filmovou fakultu UCLA. Během studií pracoval pro proslulé filmové studio The Concorde New Horizon. Producentsky se podílel na výrobě nezávislého snímku Americký film a dramatu Falling Sky. Po návratu do Čech pokračoval v kariéře scenáristy a kreativního producenta. Za poslední dvě dekády se podílel na vzniku řady úspěšných televizních seriálů a filmů – První republika, Vyprávěj, Sněžný drak, Ordinace v růžové zahradě 2… V roce 2021 vydal svůj první román Debutantka, na nějž volně navazuje pokračování s názvem Devátý neznámý (2023).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM