EN

Poetický slovníček dětem v příkladech

Radek Malý


Že jsou slovníky nudné? A že básním nemůžeš nikdy rozumět? Slovník básniček tě přesvědčí, že tomu tak rozhodně není.
V Poetickém slovníčku dětem v příkladech objevíš, co je sonet, kaligram nebo limerick a co se skrývá za tajemnými názvy jako eufonie nebo absolutní báseň. A navíc nakonec zvládneš mnoho z toho, co se ti v této knížce představuje, také vytvořit! Kéž se ti takto naservírované poetické lahůdky rozplývají na jazyku.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 32
EAN 9788075582188
Datum vydání 06.03.2023
Věk od 9
Formát 147x190 mm
Nakladatelství Meander
Edice Modrý slon
Hmotnost 0,157
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Že jsou slovníky nudné? A že básním nemůžeš nikdy rozumět? Slovník básniček tě přesvědčí, že tomu tak rozhodně není. V Poetickém slovníčku dětem v příkladech objevíš, co je sonet, kaligram nebo limerick a co se skrývá za tajemnými názvy jako eufonie nebo absolutní báseň. A navíc nakonec zvládneš mnoho z toho, co se ti v této knížce představuje, také vytvořit! Kéž se ti takto naservírované poetické lahůdky rozplývají na jazyku.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radek Malý

Radek Malý

Český básník, překladatel z němčiny, vysokoškolský pedagog a autor knížek pro děti je dvojnásobným držitelem ceny Magnesia litera. V roce 2011 vydal v nakladatelství Albatros ve spolupráci s výtvarníkem Pavlem Čechem obsahově a výtvarně výjimečnou knihu básní pro děti Listonoš vítr, která získala již zmíněné ocenění Magnesia Litera. V roce 2014 následovalo Moře slané vody a v roce 2017 v tandemu s ilustrátorkou Alžbětou Skálovou Všelijaké řečičky pro kluky a holčičky.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM