EN

Rodičovství jako cesta

Jan Vávra, Alena Vávrová


Všestranný průvodce pro rodiče, kteří chtějí naslouchat dětem i sobě
Když se člověk stane rodičem, vykročí na dlouhou cestu do neznáma, která zdaleka není jen vyhlídková. Vede i přes náročné úseky a odbočky, v jejichž spleti se dá snadno zabloudit. S tímto průvodcem se ale neztratíte. Najdete v něm poznatky z psychologie a neurobiologie, praktické tipy i záchytné body, které vám pomohou s vytvořením vašeho jedinečného rodičovského stylu. Každá domácnost může fungovat bez trestů a poražených – poznejte principy zdravých vztahů mezi dětmi a rodiči i vy!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Barbora Brůnová
Jazyk čeština
Počet stran 248
EAN 9788020462725
Datum vydání 25.01.2024
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,347
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Stát se rodičem není jen tak. Je to jako vydat se do neznáma na dlouhou cestu, která zdaleka není jen vyhlídková, ale vede přes náročné vyčerpávající úseky, zákruty a odbočky, kde se lze snadno ztratit. Přičemž mapa našich rodičů, které bychom se mohli případně držet, je buď omšelá a nečitelná, nebo nám ani zdaleka nevyhovuje.

Tato kniha je rodičovským průvodcem, který neukazuje jediný možný směr, kudy a jak se vydat, ale předkládá záchytné body, které vám pomohou najít tu správnou cestu pro vaše rodičovství, přitom dává prostor jedinečnosti každého.

Zaměřuje se na základních šest principů rozvoje u dětí a rodičů a vztahu mezi nimi z pohledu vývojové a vztahové psychologie a neurobiologie, které jsou základními stavebními kameny funkčních vztahů a komunikace po celý život. Kniha nabízí jak obecný náhled na tyto principy, tak širší kontext jejich uplatnění, řešení konkrétních situací a příklady z praxe.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jan Vávra

Jan Vávra

Psychoterapeut a lektor rodičovských a komunikačních dovedností je propagátorem respektujícího a empatického přístupu k dětem a zakladatelem Gordon Institut s.r.o., který zastupuje nejstarší kurz empatického rodičovství na světě; P.E.T. – Výchova bez poražených podle Thomase Gordona. Je spoluautorem kurzů Rodičovství jako cesta a Rodičovská posilovna a autorem a moderátorem podcastu Rodičovská posilovna. Má soukromou praxi jako psychoterapeut pro dospělé a poradce pro rodiče. Je manželem Aleny a tatínkem jejich společných dvou synů.
Zobrazit profil autora

Alena Vávrová

Alena Vávrová

Dětská psycholožka a psychoterapeutka je respektovanou českou průkopnicí dětské psychoterapie. Pracuje v soukromé praxi jako poradkyně pro rodiče a psychoterapeutka dětí a celých rodin. Vzdělává odborníky v oblasti práce s dětmi a rodinami i psychoterapii obecně. Založila INDEPT – Institut dětského poradenství a terapie, který nabízí první komplexní psychoterapeutický výcvik pro dětské poradce a terapeuty v ČR. Je manželkou Honzy a maminkou jejich společných dvou synů.
Zobrazit profil autora

Recenze

Databazeknih.cz - Rodičovství jako cesta

„Rodičovství jako cesta je knížka, která stojí na straně rodičů, aby ti mohli dobře stát na straně svých dětí. Je to knížka vystavená okolo respektujících principů a zároveň naprosto praktická. Efektivní. Laskavá. Potřebná. Tahle knížka Vám pomůže “rozumět proč se to všechno náročné dětem děje, i “vědět jak na to, abyste se v rodičovství necítili ztracení.“
NAPIŠTE NÁM