EN

Svět sopek zblízka: Zrození vulkánu

Svět sopek zblízka

Lukáš Krmíček


Nahlednétě zblízka do fascinujícího světa sopečné činnosti
Tato kniha vám umožní zblízka nahlédnout do fascinujícího světa sopečné činnosti: Od toho, jak se vulkány rodí, až po jejich neuvěřitelnou sílu, která je schopna ovlivnit krajinu, podnebí i život na Zemi. V knize se dozvíte, jak sopky vznikají a jak se projevují nejenom na Zemi, ale v celé Sluneční soustavě. Sopky mohou být mohutné i krásné, ale zároveň je v jejich majestátu i něco hrozivého. Přesto si bez nich neumíme představit ani vznik života na Zemi, a ani jeho další vývoj.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 128
EAN 9788026452577
Datum vydání 03.06.2024
Věk od 11
Formát 255x195 mm
Nakladatelství CPRESS
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Tato kniha vám umožní zblízka nahlédnout do fascinujícího světa sopečné činnosti: Od toho, jak se vulkány rodí, až po jejich neuvěřitelnou sílu, která je schopna ovlivnit krajinu, podnebí i život na Zemi. Vulkány nás doprovází jako dobrá i hněvivá božstva. Dávají tu nejúrodnější půdu, ale také mění počasí a snižují výnosy obilí víc, než jsme si kdy mysleli. V knize se dozvíte, jak sopky vznikají a jak se projevují nejenom na Zemi, ale v celé Sluneční soustavě. Sopky mohou být mohutné i krásné, ale zároveň je v jejich majestátu i něco hrozivého. Přesto si bez nich neumíme představit ani vznik života na Zemi, a ani jeho další vývoj.

K napsání této knihy se spojili dva geologové – vulkanolog Lukáš Krmíček, který se účastnil expedic dokumentujících zrození vulkánu, a environmentální geolog Václav Cílek. A to v době, kdy na Islandu momentálně stojíme na začátku nové éry rostoucí vulkanické aktivity, která v minulosti několikrát zasáhla do chodu evropských dějin.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM