EN

Sportovní geny

Pavel Grasgruber, Jan Cacek


Bible sportovního trenéra
Publikace Sportovní geny přináší poprvé unikátní srovnávací výzkum v oblasti 'sportovní genetiky'. Srovnává anatomické rozdíly mezi bílými Evropany a Západoafričany, přináší studie o tajemství zázračných Afričanů a o úspěších afrických běžců včetně studie sportovních předpokladů u ostatních populací. Publikace je doplněna srovnávacími informacemi antropometrie a fyziologie sportů a rozborem problematiky dopingu.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 480
EAN 9788025118733
Datum vydání 02.07.2008
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 1,04
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Stavba lidského těla a jeho energetické systémy vytvářejí fyziologické determinanty sportovní výkonnosti. Tu je možné regulovat vhodnými metodami vytrvalostního nebo silového tréninku. Překvapivě nezanedbatelný je však v možnostech sportovní výkonnosti podíl genetiky.

Publikace Sportovní geny přináší poprvé unikátní srovnávací výzkum v dosud málo probádané oblasti „sportovní genetiky“. Srovnává anatomické rozdíly mezi bílými Evropany a Západoafričany, přináší studie o tajemství „zázračných“ Afričanů a o úspěších afrických běžců včetně studie sportovních předpokladů u ostatních populací.

Kniha je doplněna srovnávacími informacemi antropometrie a fyziologie sportů a rozborem problematiky sportovního dopingu.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM