EN

Programování mikroprocesorů

praktický návod nejen pro mikroprocesory PIC

Jiří Bumba


Naprogramujte si vlastní mikroprocesor.
V knize se naučíte na demonstračním příkladu, jak jednoduše programovat mikroprocesory. Autor vás postupně v krátkých kapitolách provede celým procesem vzniku programu pro mikroprocesor. Nově nabyté znalosti můžete vyzkoušet na 11 samostatných úlohách k řešení. Důležité přehledy instrukcí, direktiv, varování a chybových hlášení jsou uvedeny v přílohách, kniha tak může sloužit i jako referenční příručka.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 136
EAN 9788025128381
Datum vydání 10.02.2011
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,254
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Omrzel vás svět Javy, C++ a jiných programovacích jazyků? Chtěli byste si vyzkoušet něco nového, komunikovat s hardwarem na nižší úrovni? Nebo naopak hodláte začít svou cestu programátora v nižších programovacích jazycích a až poté přejít k těm více známým? Učebnice vás seznámí s programováním mikroprocesorů od úplných základů až po ucelené úlohy jednoduchou, snadno stravitelnou formou.

V deseti kapitolách se postupně naučíte, jak vytvořit, přeložit, odladit a otestovat vlastní program pro mikroprocesor. Nově nabyté poznatky si můžete vyzkoušet na jedenácti úlohách určených k samostatnému řešení. V přílohách najdete důležité přehledy instrukcí, direktiv, varování a chybových hlášení, učebnice tak splní i roli referenční příručky. Publikace vás mimo jiné naučí, jak:

- Nainstalovat a nastavit vývojové prostředí

- Vytvořit zdrojový kód programu

- Přeložit a ladit program s pomocí simulátoru

- Vyzkoušet odladěný program

Učebnice je určena nejen studentům středních škol, ale všem, kteří hledají jednoduchý vstupní souhrn informací, jak začít s programováním mikroprocesorů. O autorovi:

Jiří Bumba vystudoval ČVUT Praha, FEL. Vývoji elektronických zařízení s jednočipovými mikroprocesory se věnuje již přes dvacet let. Má praktické zkušenosti s mikroprocesory Intel, Atmel a Microchip. V současné době vyučuje odborné předměty na střední odborné škole v Sezimově Ústí.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM