EN

Holocaust

Muzeum v knize

František Emmert


Muzeum holocaustu v jedné knize!
Pronásledování Židů za 2. světové války a jejich masové vyhlazování v plynových komorách patří k nejtemnějším stránkám novodobé historie. Publikace unikátní formou dokumentuje průběh holocaustu od nástupu nacistů k moci až po konec války. Události zachycuje na 200 fotografiích a 30 memorabilíích, jako jsou transportní seznamy do Osvětimi, denní rozkazy v ghettech, seznamy vězňů, evidenční karty, vyhlášky nebo plakáty.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 64
EAN 9788025112045
Datum vydání 23.02.2007
Věk od 15
Formát 236x297 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 1,4
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Tato publikace získala od Evropské akademie pro demokracii „Cenu za nejpřínosnější knihu z oblasti politické literatury“, udělené na 17. Podzimním knižním veletrhu v Havlíčkově Brodě.

Masová vražda šesti milionů evropských Židů v nacistických vyhlazovacích táborech, pro kterou se vžilo pojmenování holocaust, zůstává ojedinělou historickou událostí, kterou nelze srovnávat s žádným jiným politickým zločinem minulosti. Nacisté se rozhodli vyvraždit z pouhé rasové nenávisti všechny evropské Židy bez výjimky, včetně nejmenších dětí. Nikdo z postižených nemohl svůj osud nijak zvrátit. Nikdo nesměl přežít.

Kniha, kterou držíte v rukou, podává svědectví o tomto zločinu. Všechny stěžejní události a témata holocaustu dokumentuje unikátním způsobem – obsahuje 28 podrobných tematických kapitol, velké množství kvalitních fotografií, barevné mapy a faksimilie vzácných dobových dokumentů.

Protižidovské vyhlášky, osobní doklady označené písmenem J, povolání do transportů, transportní seznamy do Osvětimi, průkazy terezínského ghetta a další faksimilie dokumentů vztahujících se k pronásledování Židů a holocaustu lze z publikace volně vyjmout, rozevřít a detailně prostudovat.

O autorovi:

FRANTIŠEK EMMERT je historik a novinář. Je autorem beletrie, literatury faktu a spoluautorem učebnice pro střední školy. Druhá světová válka je tématem i jeho předchozí úspěšné knihy Češi ve wehrmachtu (2005).

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
František Emmert

František Emmert

František Emmert je uznávaný a oceňovaný autor literatury faktu. Ve svém díle se věnuje především českým dějinám dvacátého století. Některé jeho tituly byly vydány opakovaně nebo přeloženy do cizích jazyků. Uvedl se beletrizovaným souborem příběhů Češi ve wehrmachtu. Mezi jeho nejúspěšnější tituly patří Rok 1968 v Československu, Sametová revoluce či Václav Havel. V roce 2009 získal prestižní hlavní cenu E. E. Kische za knihu Osudové osmičky v našich dějinách. Žije v Brně, je ženatý a má dvě děti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM