EN

Wehrmacht: služba německého vojáka

František Emmert


Wehrmacht neboli německá armáda, kterou vybudovali nacisté a s níž vedli druhou světovou válku, se už dlouho těší neklesajícímu zájmu čtenářů. Nově se tomuto tématu věnuje nadstandardně zpracovaná publikace historika Františka Emmerta. Kniha přehledně mapuje vývoj německé armády od jejího vytvoření v polovině 30. let minulého století až po definitivní porážku nacistického Německa na jaře 1945.

Detailní informace

Žánr military
Jazyk čeština
Původní název Wehrmacht: služba německého vojáka
Počet stran 224
EAN 9788020445735
Datum vydání 25.10.2017
Věk od 15
Formát 222x263 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,886
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Wehrmacht neboli německá armáda, kterou vybudovali nacisté a s níž vedli druhou světovou válku, se už dlouho těší neklesajícímu zájmu čtenářů. Nejnověji se tomuto tématu věnuje graficky nadstandardně zpracovaná publikace předního českého historika Františka Emmerta.

Kniha přehledně a za doprovodu téměř dvou set dobových, z velké části dosud nepublikovaných fotografií mapuje vývoj německé armády od jejího vytvoření v polovině 30. let minulého století až po definitivní porážku nacistického Německa na jaře 1945. Vedle pozemního vojska se zabývá také letectvem a námořnictvem. Jak je u tohoto autora zvykem, činí tak poutavou formou a reflektuje při tom nejnovější poznatky vojenských historiků.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
František Emmert

František Emmert

František Emmert je uznávaný a oceňovaný autor literatury faktu. Ve svém díle se věnuje především českým dějinám dvacátého století. Některé jeho tituly byly vydány opakovaně nebo přeloženy do cizích jazyků. Uvedl se beletrizovaným souborem příběhů Češi ve wehrmachtu. Mezi jeho nejúspěšnější tituly patří Rok 1968 v Československu, Sametová revoluce či Václav Havel. V roce 2009 získal prestižní hlavní cenu E. E. Kische za knihu Osudové osmičky v našich dějinách. Žije v Brně, je ženatý a má dvě děti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM