EN

Plstění tradičně i netradičně
Filcování neboli plstění patří mezi tradiční techniky, jejichž popularita v poslední době opět vzkvétá. S radami a postupy od lektorek kurzů si osvojíte přípravu materiálu a různé způsoby jeho zpracování, jako je mokré filcování bez forem, v rohoži i na formě, filcování jehlou i motanou techniku. Připravena je pro vás dvacítka projektů s fotografiemi, podle nichž si krok za krokem zhotovíte např. šperk, papuče či polštář.

Detailní informace

Žánr řemesla
Jazyk čeština
Počet stran 96
EAN 9788025120347
Datum vydání 07.08.2008
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,414
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Filcování neboli plstění patří mezi tradiční techniky, jejichž popularita v poslední době opět vzkvétá. S radami a postupy od autorek, které jsou zároveň zkušenými lektorkami, si osvojíte mokré filcování bez formy, v rohoži i na formě, filcování jehlou, motanou techniku i nuno filcování. Připravena je pro vás dvacítka projektů s fotografiemi, podle nichž si krok za krokem zhotovíte například náhrdelník, papuče, koberec či polštář.

O autorkách:

Lucie Jakubů

pracuje v neziskové organizaci YMCA Brno, kde se věnuje projektu pro mladé nezaměstnané lidi ,,Na kraji cesty“. Lektoruje kurzy šití panenek a filcování. Jednou z jejích nejnovějších aktivit je podpora krajanů – Čechů žijících v oblasti rumunského Banátu, kde vzniká textilní dílna, v níž proškolené místní ženy šijí textilní hračky.

Gabriela Tomcová

byla zakladatelkou a učitelkou waldorfských tříd v Brně, kde se seznámila s mnoha výtvarnými technikami, k nimž postupně přibývaly další tradiční jako pletení košů, drátování, pedig, origami, patchwork, ale i restaurování starého nábytku. O zpracování vlny vede také kurzy.

Více o aktivitách autorek se dozvíte na www.duhovyskritek.cz.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM