EN

Keramika

Tomáš Macek


Vydejte se s námi cestou české keramiky!
Chcete-li s keramikou začít či se o ní dozvědět něco víc přímo z keramické dílny, je vám určena tato kniha. Přes seznámení s historií i současností tohoto krásného řemesla, s rozlišením keramiky podle druhu a základních materiálů podle glazur nebo hmoty, vás autor dovede k výrobě vlastních výtvorů. Poradí vám rovněž s vybavením dílny, výběrem pece a výpaly. Poodhalí tajemství technik a prozradí vám osvědčené recepty.

Detailní informace

Žánr řemesla
Jazyk čeština
Počet stran 112
EAN 9788025115688
Datum vydání 20.11.2007
Věk od 15
Formát 210x297 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,7
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Chcete-li s keramikou začít či se o ní dozvědět něco více přímo z keramické dílny, je vám určena právě naše kniha. Po seznámení s historií tohoto krásného řemesla vám autor představí jednotlivé druhy keramiky a rovněž materiály, ze kterých ji lze vyrábět. Poradí vám také s vybavením dílny, výběrem pece či s volbou vhodných nástrojů, poodhalí tajemství mnoha řemeslných technik a prozradí vám rovněž osvědčené keramické receptury. V druhé polovině knihy vás také nezapomene inspirovat a nabídne vám podrobný postup výroby čtrnácti zajímavých keramických projektů doplněný o názorné barevné fotografie.

V knize naleznete následující témata:

- historie keramiky

- druhy keramiky

- materiály

- glazury a jejich receptury

- nástroje

- vybavení dílny

- 14 originálních keramických projektů

O autorovi:

Tomáš Macek (1973) začal tvořit keramiku v roce 1990 v keramickém ateliéru Lenky Šenauerové, se kterou si později založil vlastní ateliér na Šmelcovně. Od měkké póroviny a majoliky se časem přeorientoval přes tvrdou živcovou pórovinu až ke kamenině. Vždy preferoval znaky tradičních řemesel v kombinaci s dalšími technologiemi. Roku 1998 rozšířil svou webovou presentaci, kterou zřídil jako jeden z prvních keramiků v ČR, na keramický portál www.artkeramika.cz.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM