EN

Slova a věci

Michel Foucault


Klasické dílo francouzské filozofie!
Dnešní humanitní vědy nejsou jen oblastí vědění: jsou praktikami a institucemi. M. F. analyzuje jejich zrození, vzájemné vztahy. Člověk se objevil v našem vědění nedávno. Nebyl objektem zájmu po tisíceletí: zrodil se díky proměně naší kultury. V tomto díle nejde o dějiny humanitních věd, ale o archeologii současnosti. A o kritiku: neboť kde se tyto okolnosti změní, člověk zmizí a uvolní místo možnému novému myšlení.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 316
EAN 9788025117132
Datum vydání 26.06.2007
Věk od 15
Formát 148x210 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,68
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Dnešní humanitní vědy nejsou jen oblastí vědění: jsou praktikami a institucemi. M. F. analyzuje jejich zrození, vzájemné vztahy. „Člověk“ se objevil v našem vědění nedávno. Nebyl objektem zájmu po tisíceletí: zrodil se díky proměně naší kultury. V tomto díle nejde o „dějiny“ humanitních věd, ale o archeologii současnosti. A o kritiku: neboť kde se tyto okolnosti změní, „člověk“ zmizí a uvolní místo možnému novému myšlení.

O autorovi:

Michel Foucault

Narodil se roku 1926 v Poitiers jako Paul-Michel Foucault. Po dokončení studií filozofie a psychologie vyučoval na univerzitě v Lille. V roce 1955 Francii opustil a žil v Uppsale, Varšavě a Hamburku. V roce 1960 se vrátil do Francie a působil na univerzitě v Clermont-Ferrand; jeho oficiálním oborem byla psychologie. V roce 1970 se stal profesorem College de France. Přednášel také v USA, Japonsku, Brazílii a Kanadě. Zemřel v roce 1984. Byl historikem filozofie, představitelem filozofického struktualismu a postmoderní filozofie, historik a teoretik kultury. Jeho dílo bývá děleno do několika období: fenomenologického, archeologického, genealogického a etického.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM