EN

Manažerské katastrofy

Jak šéfové řeší problémy v byznysu

Jakub Nosek


Poučte se z chyb druhých a zvládněte kritické situace v podniku
Kniha obsahuje případové studie zaměřené na nejrůznější manažerské situace v oblasti řízení lidí, vztahů na pracovišti, řízení firmy a strategického plánování. Texty konzultanta v oblasti managementu Jakuba Noska, které dříve vycházely v ekonomickém měsíčníku BIZ, doplní aktuální komentáře manažerů a podnikatelů z nejrůznějších sfér byznysu.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 256
EAN 9788025126912
Datum vydání 27.04.2011
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,611
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Probouzíte se s neradostnou myšlenkou na cash flow, zmenšující se tržní podíl nebo rostoucí fluktuaci? Praktický průvodce reálnými situacemi a reálnými problémy v byznysu vám pomůže předcházet menším či větším katastrofám, které při podnikání často nastávají. Vybaví vás paletou možných řešení a donutí vás přemýšlet o tom, jak byste se v napjaté situaci sami zachovali.

Kniha obsahuje případové studie zaměřené na nejrůznější kritické situace v oblasti řízení lidí, vztahů na pracovišti, řízení firmy a strategického plánování. Texty konzultanta v oblasti managementu Jakuba Noska, které dříve vycházely v ekonomickém měsíčníku BIZ, doplňují komentáře manažerů a podnikatelů z nejrůznějších sfér byznysu.

Co nastane, když:

- majitel firmy přecení svou znalost trhu

- informace neplynou tak, jak mají

- ředitel je dobrý operativní manažer, ale ne lídr

- projektový manažer postrádá základní manažerské schopnosti

- celá firma je rukojmím několika lidí z IT oddělení

- expanze nevyjde, firma je oslabená a investor nabízí směšnou částku za její akvizici

- firma nezvládá rapidní růst

„Manažerské katastrofy ukazují obrovskou pestrost možností a nutné kreativity, která s podnikáním souvisí. Podnikatelé a manažeři v české kotlině nepředstavují právě populární druh. Autor knihy poukazuje na některé aspekty podnikání, které si zaslouží mimořádnou pozornost. Valná většina podnikatelů-manažerů měla dobré úmysly, ale nebyla úspěšná. Vynaložili však maximální úsilí, aby situaci zvládli. Kdo si prošel něčím takovým, stane se jiným člověkem. Není jisté zda lepším, nepochybně však s větším respektem k životu.“

—Ladislav Chodák, podnikatel

Jakub Nosek

Majitel společností Atwave Consulting a 7i Advisors. Od roku 1994 se zabývá manažerským poradenstvím se zaměřením na tvorbu strategií, jejich plánování, performance management a restrukturalizace. Jeho zatím posledním projektem je portál www.7i.cz, který je zaměřen na zprostředkování andělských investic do rozvíjejících se projektů

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM