EN

Tajemství facilitace

Dosáhněte výjimečných výsledků v týmové práci pomocí SMART metody

Michael Wilkinson


Odhalte tajemství facilitace a dosáhněte souhlasu uvnitř týmu.
Kniha Michaela Wilkinsona je poctivým a systematickým návodem ke zvládnutí technik facilitace. Autor ve třinácti kapitolách odhaluje celkem šedesát tajemství úspěšné facilitace, jež shrnují klíčové dovednosti, rozhodující o úspěchu či neúspěchu facilitátora a facilitace. Dozvíte se, jak se na facilitaci připravit, jak facilitované setkání otevřít a postupně vést k závěru a také jak se vyvyrovat běžných potíží.

Detailní informace

Žánr management
Jazyk čeština
Původní název The Secrets of Facilitation: The S.M.A.R.T. Guide to Getting Results With Groups
Počet stran 288
EAN 9788025126073
Datum vydání 15.08.2011
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,5
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Nedaří se vám dosáhnout úspěchu v práci se skupinami? Chcete poznat tajemství facilitačního procesu? Odhalit techniky, které používají ti nejúspěšnější facilitátoři? Kniha Tajemství facilitace vám představí metodu SMART facilitace (Structured Meeting and Relating Techniques – strukturované techniky setkávání a navazování vztahů), jedenáct principů, jejichž aplikací dosáhnete stálých a opakovatelných výsledků. Přesvědčíte se, že facilitace skutečně funguje.

Co díky knize získáte?

• Ucelenou metodologii – metody pro facilitaci jakékoliv situace, krok za krokem.

• Podrobné techniky – tajemství, jejichž použití vám zajistí úžasné výsledky s týmy, skupinami a jednotlivci.

• Hlubší vhled – kniha nabízí mnohem více než pouhé popisy postupů, vytvoříte si díky ní vlastní techniky pro řešení různých problémů a situací, ke kterým může dojít během facilitovaného sezení.

• Učení se na základě reálných situací – díky celé řadě případových studií a ukázek dialogů budete sledovat facilitátora v akci.

• Okamžité využití – kniha obsahuje ukázkové situace, které popisují použití tajemství v obchodních i každodenních situacích

Řečeno ve zkratce, tato kniha nabízí tajemství, díky kterým SMART facilitátoři se

skupinami opakovaně dosahují vynikajících výsledků.

„Kniha Michaela Wilkinsona je poctivým a systematickým návodem ke zvládnutí technik facilitace, tedy procesu, při němž neutrální odborník – facilitátor – pomáhá skupině lidí diskutovat a dosahovat výsledků, a to pouze tím, že ovlivňuje způsob diskuse, nikoliv věcnou podstatu jejích výsledků.

Autor ve třinácti kapitolách odhaluje celkem šedesát tajemství úspěšné facilitace, jež shrnují klíčové dovednosti, rozhodující o úspěchu či neúspěchu facilitátora a facilitace. Dozvíte se, jak se na facilitaci připravit, jak facilitované setkání otevřít a postupně vést k závěru. Zvláštní pozornost věnuje řešení běžných potíží, s nimiž se facilitátoři při své práci setkávají, a kontrole dynamiky skupiny a procesu facilitace.“

—Jiří Plamínek, facilitátor a mediátor

Michael Wilkinson

je jedním z hlavních představitelů amerického facilitačního průmyslu. Je zakladatelem a výkonným ředitelem společnosti Leadership Strategies – The Facilitation Company a také zakladatelem americké Národní databáze facilitátorů. Působí v radě amerického Národního institutu pro facilitaci.

Pravidelně přednáší na konferencích Mezinárodní organizace facilitátorů. Ke jeho zkušenostem patří přes pět set sezení s více než stovkou organizací z veřejného i soukromého sektoru, včetně společností Coca-Cola Company nebo United Way of America. Je nejvyhledávanějším facilitátorem, školitelem a řečníkem jak na národní, tak na mezinárodní úrovni. Před tím, než začal působit v oboru facilitace, strávil Michael Wilkinson osm let ve společnosti Ernst & Young’s Management Consulting Group.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM