EN

Logistika

Teorie a praxe

Václav Mačát, Josef Sixta


Logistika – cesta ke konkurenceschopnosti
Přinášíme vám komplexní pohled na logistiku od vymezení základních pojmů až po praktické zkušenosti v české i zahraniční ekonomice. Získáte znalosti o logistickém podniku, logistickém řetězci, zákaznickém servisu, skladování, funkci controllingu a informačních systémech. V knize naleznete 26 příkladů z praxe.

Detailní informace

Žánr management
Jazyk čeština
Počet stran 320
EAN 9788025105733
Datum vydání 13.05.2005
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,7
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Dozvíte se:

- jak řídit tok materiálu

- jaký má význam zákaznický servis

- jaký je vztah logistických činností a nákladů

- jaké jsou trendy ve skladování

- jaké můžete použít technologie

- jak zavést informační systém

- jaké mají zkušenosti české i zahraniční podniky

Publikace je výsledkem dlouhodobé teoretické a praktické práce autorů v oblasti řízení průmyslových podniků a logistiky. Logistiku oprávněně vymezuje jako řízení hmotného, informačního a finančního toku s ohledem na včasné splnění požadavků konečného zákazníka, při respektování efektivnosti firmy jako takové. Toto komplexní pojetí plně odpovídá výzvě, před kterou naše podniky stojí při hledání a zajištění konkurenční schopnosti. Plnění požadavků finálního zákazníka totiž vychází z vývoje produktu, jeho zajištění vhodnými dodavateli, představuje vlastní řízení realizace potřeb zákazníka ve výrobním procesu, stejně tak jako odpovídající přemístění produktu k zákazníkovi. Autoři tímto způsobem postihují řízení celého hodnototvorného řetězce firmy, čímž vytvářejí, díky uplatnění a poslání logistiky, předpoklady nejen integrovaného řízení firmy, ale uplatnění managementu odpovída- jícího principům řízení supply chain. Toto dílo svým pojetím zaplňuje dosud méně uspokojivě obsazené místo na trhu odborné literatury v logistice, chápané v širších souvislostech managementu výrobního podniku. Uplatnění najde u širokého okruhu pracovníků praxe, výzkumných a vývojových pracovníků, u pedagogů, i studentů technicky a ekonomicky orientovaných škol.

O autorech:

Doc. Ing. Josef Sixta, CSc. je absolventem Fakulty strojní na Vysoké škole strojní a textilní v Liberci (dnešní Technické univerzity v Liberci). Po absolutoriu vysoké školy pracoval ve sklářském průmyslu, odkud odchází na akademickou půdu na Katedru konstrukce sklářských strojů. Zde obhajuje svoji kandidátskou práci. V roce 1989 se stává docentem v oblasti řízení spotřebního průmyslu a po vzniku Hospodářské fakulty Technické univerzity v Liberci jejím proděkanem pro výuku a pedagogické záležitosti. Je pověřen přednášením předmětů Základy logistiky, Podniková logistika, Operační výzkum, Metody síťové analýzy a posléze i Vybraných metod managementu. V současné době přednáší logistiku na domácí fakultě, dále na FIM Univerzity Hradec Králové a na vysoké škole Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Je autorem více jak 100 publikací.

Ing. Václav Mačát je absolventem Elektrotechnické fakulty na Vysokém učení technickém v Brně. Po absolvování studia se jako programátor – analytik podílel na tvorbě programového vybavení pro zpracování dat na sálových počítačích v textilním průmyslu . V letech 1983 – 1990 řídil provoz výpočetního centra textilního podniku HEDVA Moravská Třebová. V roce 1990 se stal spoluzakladatelem a zároveň prvním ředitelem společnosti OR a. s., která realizovala jedny z prvních projektů systémové integrace IS/IT v segmentu výrobních podniků na území ČSFR. OR a. s., která se v roce 1993 transformovala na společnost OR-CZ spol. s r. o., pod vedením generálního ředitele Ing. Václava Mačáta, se stala předním dodavatelem komplexního řešení IS/ICT v ČR a SR.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM