EN

Hrady

75 Nejkrásnějších hradů, zámků a pevností světa

Kate Naqvi, George Lewis


Navštivte s námi unikátní hrady, paláce a pevnosti celého světa!
Unikátní plnobarevná publikace představuje výběr 75 nejstarších, nejkrásnějších či nejzajímavějších hradů, zámků a pevností světa. Stovky fotografií zachycují celkový pohled i detaily, mapky ukazují geografickou polohu dané stavby ve světě i v rámci země. Zajímavý doprovodný text přibližuje informace o historii, stavitelích, době stavby, nechybí ani technické údaje jako rozměry, náklady a použitý materiál.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 160
EAN 9788025122020
Datum vydání 22.10.2009
Věk od 15
Formát 287x355 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 1,616
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Od nejstarších dob stavěli lidé opevněné stavby, aby se tak chránili před nepřáteli. Z těch se později vyvinuly masivní a úctyhodné hrady, z nichž byly vedeny nejvýznamnější bitvy v historii.

Tato kniha vás provede 75 unikátními hrady, zámky, pevnostmi a paláci světa, od těch nejmenších až po ty nejimpozantnější.

Na stovkách překrásných, plnobarevných fotografií naleznete mimo jiné úchvatné španělské alcázary, precizně symetrické japonské hrady širo, téměř nedobytné pevnosti v britském Walesu, elegantní zámky na Loiře ve Francii, hrady na Středním východě z dob křížových výprav, které jsou nyní ponechány pouštnímu větru a písku, nebo také náš pohádkový hrad Karlštejn.

Doprovodný text přináší fascinující údaje, které přibližují nejen historii hradu – kdy a proč byl postaven, jak dlouho výstavba trvala či kdo byl jeho stavitelem, ale také jeho vzhled a rozměry.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM