EN

1001 tipů a triků pro C++

Miroslav Virius


Ty nejlepší rady pro vaše programy v C++.
Sbírka více než 1000 užitečných rad, návodů, programátorských postupů a ukázkových řešení častých problémů, se kterými se setkávají programátoři nejen z řad začátečníků, i pokročilí a profesionálové zde najdou inspiraci. Kniha pokrývá širokou řadu témat, zkušený autor zavítal i do speciálních oblastí, jakými jsou LINQ, komplexní čísla nebo novinky C++0x. To vše je demonstrováno bez zbytečné teorie na krátkých příkladech.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 472
EAN 9788025129418
Datum vydání 07.02.2011
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Edice Tipy a triky
Hmotnost 0,76
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

Patří C++ mezi vaše oblíbené programovací jazyky? Chcete si o něm rozšířit znalosti? Hledáte zajímavé postupy, jak vyřešit specifický problém? Tato publikace nabízí více než tisíc řešení pro nejrůznější oblasti programování v C++, které vám pomohou zefektivnit proces vývoje vašich aplikací.

Ve velkém počtu tipů, rad, návodů a triků, které jdou rychle, jasně a stručně k cíli bez zbytečné teorie, najdou inspiraci začátečníci, pokročilí, ale i profesionálové. Tipy a triky jsou přehledně rozděleny do čtyřiceti tematických kapitol, aby nalezení požadovaného řešení bylo co nejrychlejší. K obvyklé tisícovce tipů přidal zkušený autor ještě dalších více než 200 bonusových rad a návodů. Kniha vám mimo jiné ukáže, jak:

- Využít různé možnosti překladu a sestavení programu

- Pracovat se soubory, pamětí a řetězci

- Ladit a sledovat vyvíjené projekty

- Efektivně využívat objektově orientovaných rysů jazyka

- Správně volit různé typy čísel a pracovat s operátory

- Vytvářet šablony a pracovat se jmennými prostory

- Využít prostředky poskytované standardní knihovnou

Přiložené CD obsahuje zdrojové kódy všech tipů a triků uvedených v knize. Dále na něm najdete vývojové prostředí Visual Studio, překladače a dalších 200 tipů a triků. O autorovi:

Miroslav Virius je absolventem Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT. Jako docent na této fakultě přednáší programovací techniky a programovací jazyky. Je autorem 30 knih, většinou věnovaných programování a vývoji aplikací. Účastní se fyzikálního experimentu COMPASS v CERN a experimentu PHENIX v Brookhavenské národní laboratoři v USA; v obou experimentech je v rámci české skupiny zodpovědný za oblast IT. C++ je jeho oblíbeným programovacím jazykem.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM