EN

1001 tipů a triků pro Microsoft Windows 2000 Server a Professional

Bohdan Cafourek, Jana Břehovská


Výběr nejcennějšího z know-how dvojice zkušených administrátorů, odborných konzultantů a autorů. Ukazuje efektivní postupy, odhaluje překvapivé možnosti i nedostatky systému a předkládá řešení problémů při správě, údržbě a zabezpečení sítí s Windows 2000, především na straně serveru.

Detailní informace

Žánr Windows
Jazyk čeština
Počet stran 420
EAN 9788072265206
Datum vydání 01.01.2001
Věk od 15
Formát 190x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Edice Tipy a triky
Hmotnost 0,77
Typ Kniha

Kniha 1001 tipů a triků pro Microsoft Windows 2000 Server a Professional je výběrem toho nejcennějšího z know-how dvojice zkušených administrátorů, odborných konzultantů a autorů řady publikací. Představuje plejádu užitečných a většině správců utajených možností a předkládá řešení palčivých problémů, které správce sítí s Windows 2000 nejčastěji tíží. Nevyhýbá se problematickým aspektům chování systému a jeho potenciálním dírám, ukazuje, co s v něm děje a odpovídá na často kladené i nevyslovované otázky.

Nejvíce tipů naleznete z oblasti zabezpečení systému, správy domén, konfigurace disků, problémů se zařízeními, správy a údržby datových úložišť, síťového připojení a práce s Active Directory.

Kniha není obvyklou příručkou, která probírá instalaci, jednotlivé konfigurační volby, plnou složitých informací. Je sbírkou přesně cílených rad a návodů, z nichž každý má – podle svého charakteru – zcela určitý přínos:

- ukáží, jak dosáhnout optimálního výkonu systému,

- podají řešení při řadě potíží,

- stanou se poslední záchranou v případě havárií, nechtěných smazání a bezpečnostních průniků,

- ušetří vám čas věnovaný pokusům, studiem podrobných informací nebo méně efektivním postupům.

Knihu není potřeba číst od A do Z, protože tipy na sebe až na výjimky nenavazují – jsou jen uskupeny do témat a v nich přehledně řazeny. Jsou různé náročnosti, většina však nevyžaduje více než běžné znalosti v dané oblasti. Autoři pracují s Windows 2000 od prvních beta-verzí doslova každý den, na různých konfiguracích, a jsou zvyklí předávat své vědomosti publiku různých úrovní. Snažili se nejen o maximální přínos tipů pro práci administrátora, ale i o inovaci, takže předložený výběr je ve srovnání s jejich obdobnou knihou pro Windows NT 4 téměř zcela odlišný – vždy však aktuální, věcný a srozumitelný.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM