EN

Microsoft Exchange 2000 Server Kapesní rádce administrátora


Každodenní pomocník správce poštovního systému obsahuje vysvětlení jednotlivých oblastí správy, potřebné postupy, užitečné tipy, důležitá upozornění a doporučená řešení. Zabývá se správou serveru, klientů, datových úložišť i službami Active Directory.

Detailní informace

Žánr administrace
Jazyk čeština
Původní název Microsoft Exchange Server 2000 Administrator´s Pocket Consultant
Počet stran 408
EAN 9788072264391
Datum vydání 01.01.2001
Věk od 15
Formát 148x210 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,44
Typ Kniha

Kapesní rádce administrátora Microsoft Exchange 2000 Server přichází jako další z příruček v edici Knihovnička administrátora na pomoc administrátorům serverových systémů. Příručka je míněna jako každodenní pomocník správci, který již svěřenému systému v základech rozumí, ale nemá v paměti postupy při všech operacích, význam různých nastavení či řešení možných problémů.

Kniha vystupuje jako příruční konzultant, který administrátora stručně zasvětí do kterékoli z mnoha problematik poštovního serveru a názorně, ale věcně ho povede v nejrůznějších situacích, ať už je zapotřebí „jen“ založit účet uživatele nebo správně nakonfigurovat vzdálený webový přístup k poštovním schránkám. Čtenář tak může efektivně zacelit své mezery ve znalosti produktu, stejně jako rychle najít řešení požadavku vzneseného uživateli či vzešlého z problémové situace.

Kniha obsahuje čtyři části:

- Základy správy serveru Microsoft Exchange 2000.

Používání správcovských nástrojů, vysvětlení integrace s Windows 2000, správa a konfigurace poštovních klientů Microsoft Outlook 2000 a Outlook Express, práce s osobními složkami, přidělování přístupových práv ke schránkám.

- Služby Active Directory.

Využití nových adresářových služeb k centralizované správě a zabezpečení Exchange Serveru, správa uživatelských účtů, poštovních schránek a kontaktů, využití a správa zabezpečovacích a distribučních skupin, správa adresních seznamů online a offline, šablony adres, pravidla příjemců a systémová pravidla serveru.

- Správa datových úložišť.

Efektivní správa skupin úložišť a databází, indexování obsahu, správa úložišť poštovních schránek a veřejných složek, správa a replikace veřejných složek, spolehlivé zálohování a obnova dat.

- Správa serverů a skupin.

Globální nastavení pro organizaci, přenos a směrování zpráv uvnitř organizace, správa administrativních skupin, konfigurace komunikačních konektorů, správa virtuálních serverů a směrovacích protokolů, monitorování činnosti serveru.

Vše je platné pro Microsoft Exchange 2000 Server a Enterprise Server. Na užitečné tipy, důležitá upozornění a doporučená řešení upozorňují v textu ikony. Knížka ušetří pátrání v rozličných – zpravidla anglicky psaných – pramenech a poskytne oporu v situacích, kdy není příliš času na studium obsáhlých zdrojů.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM