EN

Červenka

Jo Nesbo


Případ ilegálního obchodu se zbraněmi, který budete číst jedním dechem.
3. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Harry během návštěvy prezidenta Billa Clintona v Norsku omylem postřelí jednoho agenta americké tajné služby. Ke svému údivu je ale povýšen na vrchního komisaře a přeložen k norské tajné službě. Ukáže se však, že byl takto odklizen do kanceláře, kde na něj čekají naprosto nudné a bezvýznamné případy. Do doby, než narazí na stopu pašeráků zbraní vedoucí až do řad osloské policie. Bezvýznamný případ už není bezvýznamný a kolotoč událostí se roztáčí.

Detailní informace

Žánr detektivka
Číslo dílu 3
Jazyk čeština
Původní název Rodstrupe
Původní jazyk norština
Řada Harry Hole
Počet stran 584
EAN 9788076623620
Datum vydání 10.10.2022
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,71
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

3. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Píše se rok 1944. V zákopech u Leningradu na východní frontě bojuje jednotka norských vojáků v německých uniformách za věc, v niž věří: za svobodné Norsko. Vojáci pocházejí ze všech společenských vrstev, nesdílejí politické názory ani důvody své účasti v bojích. Nejodvážnější z nich, Daniel Gudeson, je zastřelen a jeho tělo je uloženo do masového hrobu. Po jisté době se však v jednom vídeňském lazaretu objeví zraněný voják, který o sobě tvrdí, že je Daniel Gudeson. Muž se zamiluje do ošetřovatelky Heleny. Když vojáka povolá wehrmacht na jistou smrt na jihovýchodní frontu, naplánují si milenci společný útěk.

A máme tu rok 1999. Do ulic Osla se vydává stařec, kterému právě jeho lékař sdělil rozsudek smrti. Stařec přemýšlí o válce. Ví, že ho před smrtí čeká ještě jedna mise. Vzápětí je nalezen jeden bývalý norský voják z východní fronty s podříznutým hrdlem. V téže době Harry Hole omylem postřelí během návštěvy prezidenta Billa Clintonta v Norsku jednoho agenta americké tajné služby. Harry je ke svému údivu povýšen na vrchního komisaře a přeložen k norské tajné službě. Ukáže se však, že byl takto odklizen do kanceláře, kde na něj čekají naprosto nudné a bezvýznamné případy, například prošetření činnosti gangu provozujícího ilegální obchod se zbraněmi, jenž je navázán na neonacistické prostředí. Harrymu a jeho parťačce Ellen Gjeltenové se ovšem podaří zjistit, že stopy pašeráků zbraní vedou až do řad osloské policie. Bezvýznamný případ už není bezvýznamný a roztáčí se kolotoč událostí.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Harry Hole"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jo Nesbo

Jo Nesbo

Jo Nesbo je světoznámý norský spisovatel a hudebník, proslul zvláště sérií kriminálních románů s vrchním komisařem Harrym Holem, z nichž první vyšel již v roce 1997. Píše ale také thrillery, povídky či knihy pro děti, v nichž jako hlavní postava vystupuje potrhlý vynálezce doktor Proktor. Za svou tvorbu získal řadu domácích i zahraničních literárních ocenění. Jeho knihy se dočkaly překladu do více než padesáti jazyků a celosvětově se jich prodalo již přes 55 milionů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM