EN

Znič to jméno

Jana Jašová


Nenávist nezapomíná, křivdy nestárnou. Brilantně vystavěný psychologický thriller.
Před osmnácti lety Klára zpřetrhala veškeré vazby s rodným městečkem ve východních Čechách a odstěhovala se do Německa. Když jí však otec v telefonu oznámí, že ho chce někdo zabít, minulost po ní sáhne ledovou rukou. Po jeho náhlé smrti se Klára vydává zařídit vše potřebné kolem pohřbu. A zjišťuje, že pod pokličkou maloměstského života stále vře jedovatá směs tajemství. Všichni něco skrývají. Všichni mají důvod ji nenávidět. A někdo z nich ji chce vidět mrtvou.
Získaná ocenění:
Magnesia Litera, 2022, Nominace na Magnesia Litera za detektivku 2022
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 384
EAN 9788026723899
Datum vydání 27.10.2022
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,515
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Před osmnácti lety se Klára rozhodla přetrhat všechny vazby s rodným městečkem ve východních Čechách a odjet do Německa. Teď žije a pracuje v Hamburku, kde má zdánlivě všechno, co může chtít: milujícího partnera, místo na univerzitě, přátele, byt v bohémské čtvrti St Pauli… Když jí ale jedné horké srpnové noci zavolá otec, že ho chce někdo zabít, Klára má pocit, jako by se k ní nevyřešená minulost natáhla přes propast času, aby ji přivedla zpátky domů.

Po otcově smrti se vydává zařídit záležitosti kolem pohřbu a dědictví do „díry u Pardubic“. Pod rouškou poklidného maloměstského života nic není takové, jak se na první pohled zdá. Všichni, mezi nimiž se Klára během prvních dnů po otcově smrti pohybuje, něco skrývají: její mladší sestra Ela, kamarádka z dětství Majda, partnerka Klářina bývalého přítele Tereza, otcova první žena Milada…

Všechny mají svá tajemství. Všechny mají důvod Kláru nenávidět. A jedna z nich ji chce vidět mrtvou.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Milena Kvapilová
Vynikající. Napínavé jak kšandy až do konce. Ale co mi hlavně ze začátku dost vadilo, a úplně poprvé jsem si udělala tahák, tak byly přezdívky postav: Rusalka, Bludička, Sudička.. Prvních x stran u každé kapitoly: ježiš, tohle je zas která? Proč? Stačí, když se čtenář musí popasovat s větším množstvím postav a jejich civilními jmény. Tady byl ještě druhý level s přezdívkami. Za mne naprosto zbytečné.
Veronika Vášová
Znič to jméno okouzlí nádhernou obálkou a překvapí fantastickým vnitřkem. Kniha je čtivá, každá z hlavních postav má svoji vlastní přezdívku, ke kterým jsem si že začátku musela napsat tahák, abych se orientovala. Ale ději to vůbec neubližuje a společně tak odkrýváme jednotlivá tajemství každé ženy, která se nebezpečně prolínají v nejedno velké rodinné drama. S každou další kapitolou chcete vědět víc. Jen konec mi přišel lehce uspěchaný a dalších pár stránek navíc by mu neuškodilo.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jana Jašová

Jana Jašová

Vystudovala žurnalistiku na Fakultě sociálních věd UK. Je úspěšnou literární překladatelkou a věnuje se i vlastní literární tvorbě. Z angličtiny přeložila více než dvě stovky beletristických titulů pro děti i dospělé, překládá také non-fiction literaturu. Za překlad románu Michelle Paverové Zrádce přísahy byla v roce 2010 oceněna Zlatou stuhou a stejné ocenění získala i v roce 2021 za svou knihu Psí dny. Její první thriller Znič to jméno byl nominován na ocenění Magnesia Litera v kategorii „detektivka“. V tomto žánru pokračuje titulem Krutý měsíc.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM