EN

Vlastním stínům neutečeš. Psychologický thriller o páru s děsivým tajemstvím.
Jamie a Victoria čekají své první dítě. Do porodu zbývá jen pár týdnů, a tak se vydají na poslední krátkou dovolenou. Odlehlý penzion v severní Anglii vypadá jako ideální místo k odpočinku. Ráno však Victoria ucítí první kontrakce, a navíc to vypadá, že v domě kromě nich nikdo není. Situace se vyhrotí, když zjistí, že všechny dveře jsou zamčené a jejich mobily i klíče od auta zmizely. A to je jen začátek hrůzných událostí, které mladí manželé prožijí.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr thriller
Jazyk čeština
Původní název The Guest House
Původní jazyk angličtina
Překladatel Tereza Horáková
Počet stran 344
EAN 9788074986321
Datum vydání 02.02.2023
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Domino
Edice Napětí
Hmotnost 0,427
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jamie a Victoria se velmi dlouho a bezúspěšně snažili o miminko. Když se nakonec na těhotenském testu ukázaly dvě čárky, vypadalo to jako zázrak. Konečně se mohli těšit na to, že se stanou rodiči.

Několik týdnů před porodem se rozhodnou, že by jim prospěla krátká dovolená, a tak se vydají z Londýna do severní Anglie. Malý a odlehlý penzion se zdá být ideálním místem ke společnému odpočinku. Po příjezdu je přivítají Barry a Fiona, starší manželé, kteří penzion provozují. Uvaří jim večeři a společensky s nimi klábosí, než se odeberou do postele.

Přestože se má dítě narodit až za pár týdnů, Victoria ráno ucítí první kontrakce. Navíc to vypadá, že v domě kromě nich nikdo není. Situace se vyhrotí, když zjistí, že všechny dveře jsou zamčené a jejich mobily i klíče od auta zmizely. A to je jen začátek hrůzných událostí, které mladí manželé ještě zažijí.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Naděžda Bajtek Zasadilová
Mám dočteno a jsem nadšená! PENZION je za mě úžasný psychologický thriller! Já jsem velká milovnice thrillerů. Na tento mě nalákala nádherná obálka a skvělá anotace. Tím, že si ji přečtete, tak se dozvíte skoro vše, co potřebujete vědět. Autor mě těmito pár slovy dokázal nalákat a to myslím svědčí o všem. Robin Morgan-Bentley si pro nás připravil zajímavý koncept kapitol. Možná proto je příběh tak čtivý. Moc se mi tento nápad zamlouval a naprosto mě pohltil. Střídání současnosti a minulosti už známe všichni, ale Tady je to posunuto ještě o level výše. Manželé Victoria a Jamie se ve vyprávění svého příběhu střídají. První kapitolu začíná vyprávět Victoria a je z osudného dne (měsíc zpět) 6. března. Pak ji vystřídá její manžel Jamie a pokračuje vyprávěním ve stejný den jen jinou hodinou. Hned vzápětí se posuneme do současnosti (5. dubna) a takto se oba manželé střídají, a nám se tímto neskutečně děj posunuje. Příběh je odhalován postupně jednu kapitolu po druhé, vrací se tam a zpět mezi minulostí a přítomností. A pak to přijde! Neskutečný twist konkrétně konec 31. kapitoly Úplně jsem odpadla a nevěřila vlastním očím. Naprostý šok a zůstala jsem s otevřenými ústy sedět a nestačila jsem obdivovat autorovu šikovnost něco takového vymyslet. Od této doby jsem asi ani nedýchala, a na jeden zátah hltala jednu kapitolu za druhou, až jsem skončila u epilogu. Dostala jsem vše, co od thrilleru očekávám a to doslova! Otřásl se mnou a byl jsem napnutá, bála jsem se o hrdiny a nenudila jsem se ani sekundu! Já PENZION můžu jen a jen doporučit!
Hana Kristínová
Tak tohle byla taková emocionální smršť, že vůbec nevím, jestli se mi podaří ji dostat do slov. Jedná se o opravdu kvalitní psychologický thriller, který vás ani na jedné stránce nenechá vydechnout. Vyprávění je ve dvou časových rovinách - retrospektivní a současné a jak z pohledu Victorie, tak Jamieho, a to nám dává pohled na celou událost z více úhlů a o to víc mi kniha přijde propracovanější. Autor nás stále nechává na škále napětí od 1 do 10 někde mezi 8 a 9 a v poslední třetině knihy je to snad 11! Hlavně díky, pro mě totálně nečekanému, zvratu. Dále musím ocenit, že byl Jamie vykreslen jako postižený, nemocný člověk po mozkové obrně, který na pozadí celého příběhu se svou nemocí bojuje a snaží se žít tak normálně, jak jen to jde. Musím říct, že celá léta ve mně příběh nevyvolal tolik emocí. Kniha mi dala po psychické stránce dost zabrat, což je samozřejmě, troufnu si říct, účel psychologických thrillerů. Rozhodně doporučuji!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Robin Morgan-Bentley

Robin Morgan-Bentley

Robin Morgan-Bentley se narodil a vyrostl v Londýně. V Cambridge vystudoval moderní a středověké jazyky a absolvoval s vyznamenáním. Poté pět let pracoval pro Google. Od roku 2014 pracuje jako redakční manažer pro Audible, kde rozhoduje o způsobu propagace vybraných audioknih a vede podcast Audible Sessions. Mezi autory, s nimiž už vedl rozhovory, patří například Fiona Barton, Clare Mackintosh, Ian Rankin, Val McDermid, Anthony Horowitz a Jeffery Deaver. Právě konverzace s nimi ho podnítily k tomu, že se začal věnovat vlastní tvorbě. Robin žije v Buckinghamshiru s manželem a synem.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM