EN

Faktor Omega

Steve Berry


Vatikán nikdy nezapomíná. Akční thriller balancující na ostří skutečné historie.
Co skrývá Gentský oltář a proč byl tolikrát v historii ukraden či poničen? Tajemstvím opředená relikvie vstoupí i do života bývalého agenta FBI Nicka Leeho. Jeho bývalá snoubenka právě v Belgii restauruje dvanáctou desku oltáře a chce se s Nickem podělit o úchvatný nález. Oba se ale nečekaně zapletou do prastarého konfliktu. Proti sobě stojí tajný řád panen svatého Michaela a Vatikán, odhodlaný získat to, co jeptišky střeží. Bude šokující pravda vyjevena, nebo navždy zmizí z našeho světa?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Omega Factor
Původní jazyk angličtina
Překladatel Martin Verner
Počet stran 432
EAN 9788076625006
Datum vydání 04.09.2023
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,539
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Co skrývá Gentský oltář a proč byl tolikrát v historii ukraden či poničen?

Bývalý agent FBI Nick Lee přijíždí do belgického Gentu, kde se má setkat se svou bývalou snoubenkou Kelsey. Ta ve městě právě restauruje dvanáctou desku Gentského oltáře a chce se s Nickem podělit o úchvatný nález. Jelikož Nick teď pracuje pro UNESCO, pozvání neodolá. To ale ještě netuší, že se s Kelsey zapletou do prastarého konfliktu. Na jedné straně stojí tajný řád panen svatého Michaela a na druhé Vatikán, odhodlaný získat to, co jeptišky střeží. Bude šokující pravda vyjevena, nebo navždy zmizí z našeho světa?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Audio

Hodnocení čtenářů

Magda Závodná
Většina z nás zná knihy nebo filmy na motivy knih od Dana Browna. Když jsem poprvé viděla Šifru mistra Leonarda, tak jsem dlouho přemýšlela, zda to muže byt pravda. Ten samý pocit jsem zažívala teď, když jsem četla knihu Faktor Omega od Steva Berryho. V tento knize se odhaluje tajemství kolem Gentského oltáře. Bývalý agent FBI Nick Lee a jeho bývalá snoubenka Kelsey musí přijít na to, co se ve dvanácté desce oltáře skrývá a proč se tak moc angažuje do její ochrany tajný řád panen svatého Michaela. Velmi poutavý příběh o tajemství historické relikvie. Skvělá kniha a já dávám 5⭐️ a určitě si od autora najdu další knihy. Moc mě bavilo si dohledávat informace, které jsem se díky četbě dozvěděla!!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Steve Berry

Steve Berry

Steve Berry je americký spisovatel, jehož knihy se pravidelně umisťují na horních příčkách amerických i světových žebříčků. Od roku 2003 vydává Berry rok co rok jednu knihu s provokativní historickou premisou. V centru jejich akčního dobrodružného děje stojí vždy nějaká nevyřešená historická záhada prorůstající výhonky až do současnosti, již může stejně tak obohatit, jako ohrozit. Se svou manželkou Elizabeth založil na podporu a uchování dějinného dědictví organizaci History Matters. Berry v současnosti píše na plný úvazek. Je jedním ze zakládajících členů uskupení International Thriller Writers, organizace sdružující takřka 6000 autorů thrillerů z celého světa, a tři roky byl jejím spolupředsedou.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM