EN

Naše cesty za štěstím

Turecko, Kostarika, Japonsko

Kristýna Tronečková, Matouš Hurtík


Tři význačné země, tři strhující přístupy k životu…
Nové putování po světě, ke kterému si autorka Kristýna přizvala parťáka Matouše a spolu objevují, co pro jiné národy znamená štěstí. Představí vám Turecko jako sílu všech sil, o které místní hovoří jako síle napětí. Kostariku jako sílu nezkrotného života, jehož koloběh se ztrácí ve vlnách oceánů a v křiku džungle. A Japonsko jako sílu neutuchajících tradic, které tento národ provází snad od počátku jeho existence.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 376
EAN 9788026449874
Datum vydání 30.10.2023
Věk od 13
Formát 167x225 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,813
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Tři význačné země, tři strhující přístupy k životu…

Nové putování po světě, ke kterému si autorka Kristýna přizvala parťáka Matouše, a spolu objevují, co pro jiné národy znamená štěstí. Představí vám Turecko jako sílu všech sil, o které místní hovoří jako o síle napětí. Kostariku jako sílu nezkrotného života, jehož koloběh se ztrácí ve vlnách oceánů a v křiku džungle. A Japonsko jako sílu neutuchajících tradic, které tento národ provází snad od počátku jeho existence. Nechte čas spolu se všemi povinnostmi rozplynout ve vzduchoprázdnu vesmíru a vychutnejte si každý okamžik vtisknutý do stránek této knihy.

Don quichotská snaha vzepřít se neviditelnému protivenství, případně jen prostě potřeba vymanit se z ubíjejícího sevření všech možných středních proudů – myšlenkových, ekonomických, politických i globalizačních – to vše nejspíše stojí za potřebou autorů Kristýny a Matouše putovat světem, který se ocitá na pokraji katastrofy a zkoumat, kde a jak současní lidé v takovém světě hledají a nacházejí jejich štěstí. Otázky nejsou směřovány k tomu, jak kdo zabezpečí své životní potřeby, jak se uplatní ve společnosti, jak najde životního partnera a vychová děti, nýbrž v čem objevuje podstatu svého štěstí. Něco, což si – jak říká klasik – za peníze nekoupí.

Pjér la Šé‘z

Je krásné objevovat, co činí lidi na světě šťastnými a předávat vše dál s takovou láskou, jako to dělá Kristýna s Matoušem. Štěstí druhých totiž přináší i štěstí nám samotným. Nemůžu být přece zcela šťastný, když nejsou šťastní i ostatní…

Viliam Poltikovič

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM