EN

Obsazování Sudet očima německých důstojníků
Kniha Sudety 1938 přibližuje krizové období pohledem důstojníků německé Wehrmacht. Jejich postřehy sepsané bezprostředně po návratu z nasazení v Sudetech představují svědectví nejen o mírovém obsazení odstoupených oblastí, ale i o utajovaných přípravách na přepadení Československa. Kromě bohatého a dosud nepublikovaného obrazového doprovodu je kniha doplněna dalšími zajímavostmi, jako jsou ukázky tajných předpisů a pomůcek, které připravil německý generální štáb pro potřeby války proti Československu.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 288
EAN 9788020460486
Datum vydání 29.09.2022
Věk od 18
Formát 160x230 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,768
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Obsazení příhraničních oblastí Československa německou armádou v říjnu 1938 patří stále mezi diskutovaná a bolestivá místa našich dějin.

Kniha Sudety 1938 přibližuje toto krizové období pohledem důstojníků německé Wehrmacht. Jejich poznatky a postřehy sepsané bezprostředně po návratu z nasazení v Sudetech představují velmi zajímavé svědectví nejen o mírovém obsazení odstoupených oblastí, ale i o utajovaných válečných přípravách na přepadení Československa. Kromě bohatého obrazového doprovodu, tvořeného převážně doposud nepublikovanými a mnohdy unikátními fotografiemi, je kniha doplněna dalšími zajímavostmi, jako jsou ukázky tajných předpisů a pomůcek, které připravil německý generální štáb pro potřeby války proti Československu.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jan Lakosil

Jan Lakosil

Jan Lakosil (1981) vystudoval střední průmyslovou školu stavební v Havlíčkově Brodě a stavební fakultu ČVUT v Praze, od roku 2006 pracuje v Praze jako projektant pozemních staveb. Dlouhodobě se věnuje problematice československého opevnění a německé okupace Československa v letech 1938–39. Je spoluzakladatelem internetových stránek www.ropiky.net, sběratelem dobových fotografií a autorem nebo spoluautorem celé řady populárně-naučných publikací, z nichž mnohé získaly literární ocenění. Mezi jeho nejznámější publikace patří Sudety krásné i bouřící, Šumava krásná i smrtící v dobových fotografiích a dokumentech, Velká kniha o malých bunkrech, Sudety 1938. Zatím posledním titulem je Sudety ve stínu Mnichova (2022).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM