EN

Nezbedné pohádky

Josef Lada


Známé pohádky naruby očima Josefa Lady!
Veselá knížka, v níž vynikající kreslíř a spisovatel obrátil naruby známé klasické pohádky. V šesti pohádkách se opravdu dějí podivné věci – v povídání O statečné princezně královská dcera Máňa zachraňuje Honzu z pekla, v pohádce O Popelákovi má bohatá vdova tři syny a ten nejmladší se u ní nemá zrovna nejlépe... I v dalších vyprávěních najdete převrácené pohádkové motivy a dočtete se, co všechno vyváděl líný Honza, drak, Budulínek Mandelinka a co se událo v chudém královstvíčku.

Detailní informace

Žánr pohádka
Jazyk čeština
Počet stran 144
EAN 9788000068299
Datum vydání 21.08.2023
Věk od 6
Formát 195x255 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,64
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha vyšla poprvé už roku 1946! Dnes ji vydáváme v 10. vydání v Albatrosu.

Veselá knížka, v níž vynikající kreslíř a spisovatel obrátil naruby známé klasické pohádky. V šesti pohádkách se opravdu dějí podivné věci – v povídání O statečné princezně královská dcera Máňa zachraňuje Honzu z pekla, v pohádce O Popelákovi má bohatá vdova tři syny a ten nejmladší se u ní nemá zrovna nejlépe...

I v dalších vyprávěních najdete převrácené pohádkové motivy a dočtete se, co všechno vyváděl líný Honza, drak, Budulínek Mandelinka a co se událo v chudém královstvíčku.

Určitě se vám to bude moc a moc líbit!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Josef Lada

Josef Lada

Český  malíř, ilustrátor, karikaturista, spisovatel, zakladatel českého komiksu a tzv. „moderní české pohádky“. Je považován za jednoho z největších českých umělců. Je známý hlavně svou tvorbou pro děti, ale také ilustracemi k dílu Jaroslava Haška.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM