EN

Atlas svalů - anatomie, 2. aktualizované vydání

Pro studenty, fyzioterapeuty, sportovce, tanečníky, trenéry

Chris Jarmey


Jeden z nejprodávanějších atlasů svalstva na světě.
Přehledný průvodce pro fyzioterapeuty, trenéry, cvičitele, jogíny, tanečníky, učitele a studenty středních škol, profesionální i amatérské sportovce, návštěvníky posiloven i zvídavé laiky. U každého svalu je popsán jeho začátek, úpon, činnost a inervace, texty jsou doplněny 500 obrázky, posilovacími a protahovacími cviky, informacemi o možných poraněních a problémech, které nastanou, pokud sval přetěžujeme. Toto vydání se i více věnuje svalům pánevního dna. Autor je klinický anatom a fyzioterapeut.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Concise Book of Muscles
Původní jazyk angličtina
Překladatel Pavla Pokorná
Počet stran 296
EAN 9788026444435
Datum vydání 10.11.2022
Věk od 14
Formát 170x243 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,807
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Srozumitelný průvodce svalovými systémy pro fyzioterapeuty, trenéry, cvičitele, jogíny, tanečníky, učitele a studenty středních škol, profesionální i amatérské sportovce, návštěvníky posiloven i zvídavé laiky. V tomto aktualizovaném vydání je obohacen o nové informace z anatomie, nervových drah a svalů pánevního dna, což ocení zejména jogíni a trenéři Pilates.

Tato komplexně pojatá kniha nabízí více než 500 detailních, avšak srozumitelných, obrázků a stručné, výstižné texty, díky kterým kompletně uvidíte a pochopíte každý sval. Tyto informace jsou navíc doplněny základními cviky, kterými můžete daný sval posílit či protáhnout.

V každé kapitole je přehled základní anatomie příslušné oblasti těla, jsou vyobrazeny důležité kostní struktury, pomocí nichž se lze v dané oblasti orientovat, příčné řezy svalovými skupinami, místa svalových úponů a přehled nejpodstatnějších nervových drah.

Zpracování této knihy umožňuje rychlou orientaci. Pomůže rychle, avšak přesně najít na těle každý sval, ukazuje, při kterých každodenních aktivitách jsou dané svaly používány, upozorňuje i na faktory, které mohou vést k poranění a jaké zdravotní problémy mohou nastat, pokud sval přetěžujeme.

Chris Jarmey je autorem mnoha anatomických atlasů, ale také knih o akupresuře, Shiatsu, Qigongu, taichi.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM