EN

Mizení (audiokniha)

Jiří Březina


Temný případ od dvojnásobného držitele ceny za nejlepší českou detektivku
Tomáš Volf řeší nejotřesnější případ své kariéry. Na opuštěném statku zemře v den výročí Hitlerova narození několik lidí. Jde o zločin s rasistickým podtextem, nebo o snahu vytvořit falešnou stopu? Na dětské krizové centrum zazvoní uprostřed noci dezorientovaný chlapec. Tvrdí, že mu někdo vyměnil rodinu za cizí lidi. Když se však o situaci začne zajímat soukromá vyšetřovatelka Eva Černá, jeho zdánlivé blouznění se rýsuje v děsivých detailech.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Interpret Jakub Saic
Délka 9 hodin 28 minut
Jazyk čeština
EAN 8594050434318
Datum vydání 28.07.2022
Věk od 18
Formát 140x125 mm
Nakladatelství Voxi
Edice Audioknihy
Hmotnost 0,052
Typ CD audio

Dvojnásobný držitel Ceny Jiřího Marka skloubil napínavou krimi zápletku s působivou sociální sondou na okraj společnosti, kde může jedno špatné rozhodnutí odstartovat životní tragédii a stáhnout nevinné ke dnu.

Policista Tomáš Wolf ve svém čtvrtém příběhu řeší ten nejotřesnější případ své kariéry. Vražda spojená se žhářským útokem otřásla i jeho zkušenějšími kolegy. Představuje výročí Hitlerova narození a rasistický nápis na zdi spojitost s extremisty, nebo jde jen o snahu odvrátit pozornost od mnohem závažnějších zločinů? Tomáš Volf zjišťuje, jak podsvětí ovlivňuje lidské životy a zanechává trvalé stopy na těch nejbezbrannějších.

Na scénu se vrací jeho bývalá kolegyně Eva Černá, jíž osud do cesty přivede chlapce, který v dětském krizovém centru tvrdí, že mu rodinu vyměnili za cizí lidi. Vzhledem k jeho problémovému chování a prožitému traumatu je mu však těžké uvěřit. Chlapcovy smutné oči Evu fascinují. Je odhodlaná mu pomoci i za cenu osobních problémů. Každé dítě si přece zaslouží, aby mu někdo naslouchal...

Ke stažení

mp3 Ukázka.mp3

Video

Další tituly z řady "Detektiv Volf"

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Březina

Jiří Březina

Českobudějovický rodák patří mezi nejvýraznější české detektivkáře. Už za svůj debut Na kopci získal v roce 2014 Cenu Jiřího Marka za nejlepší český detektivní román. Kniha vyšla po deseti letech v upravené reedici. Březina svůj úspěch zopakoval v roce 2020 se Vzplanutím z detektivní série s policistou Tomášem Volfem, která dále zahrnuje knihy Promlčení, Polednice, Mizení a Nalezení. Je také autorem příběhu pro děti Noční slunce a knihy Labuť a lovec, ve které spojuje svou lásku k pravěku, mýtům a přírodě. Porotci, recenzenti i čtenáři u Jiřího Březiny oceňují zejména originální zápletky, autentičnost vyprávění i obratnou hru se čtenářskými očekáváními, která často vyústí v nečekané zvraty. Jeho knihy byly přeloženy také do polštiny. Volný čas tráví nejradši v přírodě, kde chodí, běhá, táboří nebo jezdí na kole.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM