EN

Vyděšená k smrti

Rachel Amphlett


Sériový vrah, který zabíjí pro zábavu. Vyšetřovatelka, která touží po odplatě.
V budově opuštěné biologické laboratoře je nalezeno tělo zmizelé studentky. Vypadá to na únos, který se zvrtnul, ale detektiv seržant Kay Hunterová o tom není přesvědčená – a ve svém podezření se jen utvrdí, když je nalezen mrtvý i muž s výkupným. S únosem další studentky se naplní Kayiny nejhorší obavy. Ve snaze zachránit si kariéru a utajit svoji složitou minulost se z jejího pátrání stává závod s časem. Pro zvráceného vraha však hra teprve začíná.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Scared to Death
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jitka Šišáková
Počet stran 336
EAN 9788074986161
Datum vydání 20.10.2022
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Domino
Edice TOP thriller
Hmotnost 0,495
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Když se rodiče Melanie Richardsové vrátí domů ze zahraničí, netuší, že za chvíli přijde telefonát, který jim změní život. Jejich dcera byla unesena a pachatel chce výkupné. Rodiče peníze doručí a dle instrukcí se vydávají na místo, kde mají Melanii najít. A musí spěchat.

Nakonec svou dceru objeví mrtvou v budově opuštěné biologické laboratoře a případu se ujímá detektiv seržantka Kay Hunterová a její tým. Vypadá to na únos, který se zvrtnul, ale Kay o tom není přesvědčená – a ve svém podezření se jen utvrdí, když je nalezen mrtvý muž i s výkupným. Důkazy jim ale unikají a Kay má pocit, že její nadřízený je proti každému kroku, který ona v případu udělá. Pak je unesena další studentka. Jedná se o práci stejného psychopatického vraha? Z pátrání se stává závod s časem. Policie musí dívku najít dřív, než se i z ní stane jen smutná statistika.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Další tituly z řady "Kay Hunterová"

Hodnocení čtenářů

Naděžda Bajtek Zasadilová
Parádní začátek nové série s Kay Hunterovou. Sympatická hlavní vyšetřovatelka, žádná supermanka, ale normální obyčejná žena, která řeší v soukromí stejné problémy jako každý druhý. Mě nevadí, když je detektiv alkoholik nebo jinak „postižený“, ale tohle byla pro mě sympatická změna, kterou jsem dokázala ocenit. Moc mě bavil i její přítel - sympatický zvěrolékař, který je Kay velkou oporou za každé situace. Pěkně čtivé hned o začátku. Miluji tyto krátké kapitoly, které mě nenechají vydechnout :-) Přiznám se, že mě na tuto sérii nalákali čtenáři, kteří knihy Rachel Amphlett přirovnávali k detektivkám/ thrillerům Angely Marsons, a i já se k tomuto přirovnání přidávám. Čtou se taky tak parádně. Určitě doporučuji jako oddechové detektivní čtení. I když já jsem místy byla napnutá a přála jsem si, aby se našemu psychopatickému vrahovi už další vražda žádné dívky nepovedla. Je to tedy něco mezi detektivkou a thrillerem. Mám to štěstí, že se můžu hned vrhnout na další díl, takže se i tentokrát moc těším. A jdu na to.
Lucie Mazuchová
Vyděšená k smrti - Rachel Amphlett (Kay Hunterová 1.) Jednoho dne se rodiče Melanie vrací domů. Doma zjistí, že jejich dcera není doma. Po chvíli jim volá únosce a chce za Melanii výkupné. Rodiče splní podmínky a vydají se po instrukcích dceru hledat. Naleznou ji však mrtvou. Případu se ujme vyšetřovatelka Kay, které přijde úmrtí dívky zvláštní. To se jí potvrdí při dalším únosu. Zároveň najdou muže i s výkupným za Melanii. Má to jeden háček. Ten muž je mrtvý. Co se tu děje? Podaří se Kay případ vyřešit? Kniha mne zaujala na první pohled svým přebalem a originálním názvem, který je krásně výstižný. Příběh se čte rychle, kapitoly ubíhají jedna za druhou a je to vhodné i pro časově vytížené lidi, protože kapitoly jsou krátké. Což se mi, jako mamince na rodičovské dovolené, hodilo. Autorka nikam zbytečně a zdlouhavě neodbíhala, nenásilně si chystala půdu pro další pokračování a šla na věci postupně. Nenajdeme v příběhu žádné skoky ani zrychlené myšlenkové postupy. Najdeme tam i pár slepých odboček, ale to dodávalo ději na autenticitě. Vrah si samozřejmě nese následky z dětství a proto je takový, jaký je. Vymyslel, pro mne, originální narafičení smrti. To klobouk dolů. Kay je sympatická vyšetřovatelka, která má své mouchy a není neomylná jako detektivové v jiných knihách. To oceňuji. Navíc bojuje se svým vnitřním já, protože si prošla strašlivou věcí. V knize je poodhalena její psychická stránka a tak můžeme poznat Kay blíže. Koho nesnáším, tak je matka Kay. Tu bych někam nakopala a doufám, že se Kay do budoucna své rodině vzepře. Musím ale přiznat, že jsem četla už thrillery, které mne do děje vtáhli více. Toto bych zařadila mezi oddechové krimi, lehce nadprůměrné. Souhlasím s jedním komentářem, který jsem viděla u této knihy. Kniha a naše vyšetřovatelka jsou podobné knihám Angely Marsons a její sérií s Kim Stoneovou. I přesto mě zajímá, co dalšího si autorka vymyslí. Hodnotím 3,5/5⭐️

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Rachel Amphlett

Rachel Amphlett

Než se bestsellerová autorka krimi Rachel Amphlett vydala na spisovatelskou dráhu, hrála na kytaru, pracovala jako komparzistka v televizi a u filmu, moderátorka v rádiu a producentka na volné noze pro BBC. Byla také redakční asistentkou v knižním nakladatelství. Teď však místo trsátka třímá v ruce pero a píše krimi a špionážní romány, protože právě na těch vyrůstala. Její série s Kay Hunterovou se odehrává v Kentu a vystupuje v ní úzce semknutá parta detektivů. Kromě sérií píše také samostatné krimiromány a psychologické thrillery. Rachel ráda cestuje a má britské a australské občanství.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM