EN

Vůle žít

Rachel Amphlett


Dokonalá vražda je ta, o které nikdo neví. Druhý případ Kay Hunterové.
Příměstský vlak přejede tělo na úseku trati přezdívaném „míle sebevrahů“. Brzy se však ukáže, že muž byl obětí promyšlené vraždy. Detektiv seržantka Kay Hunterová dojde k mrazivému závěru: inkriminovaná trať svou pověst získala kvůli brutálnímu sériovému vrahovi. Kay musí prošetřit řadu odložených případů a zároveň zjistit, kdo stojí za profesní mstou namířenou proti ní. Když dojde k další vraždě, Kay si uvědomí, že pachatel změnil svůj jízdní řád. Smrtící plán se dal do pohybu a čas se neúprosně krátí…
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název Will to Live
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jitka Šišáková
Počet stran 320
EAN 9788076624917
Datum vydání 21.08.2023
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,42
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Když Elsa Flanaganová venčí jednoho jarního večera svého psa na louce poblíž železniční trati, rozhodně nečeká, že se stane svědkyní děsivé tragédie. Přímo před ní přejede příměstský vlak muže ležícího na kolejích. Úseku trati se sice přezdívá „míle sebevrahů“, ale brzy se ukáže, že muž byl obětí promyšlené vraždy.

Detektiv seržantka Kay Hunterová dojde k mrazivému závěru: inkriminovaná trať svou pověst získala kvůli brutálnímu sériovému vrahovi. Vybírá si své oběti náhodně, nebo je mezi nimi nějaké pojítko? Kay musí prošetřit řadu předchozích zdánlivých sebevražd, aby zjistila, zda je má na svědomí stejný zabiják. Navíc se také snaží přijít na to, kdo stojí za profesní mstou namířenou proti ní. Když dojde k další vraždě, Kay si uvědomí, že pachatel změnil svůj jízdní řád. Smrtící plán se dal do pohybu a čas se neúprosně krátí…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Kay Hunterová"

Hodnocení čtenářů

Naděžda Bajtek Zasadilová
Vůle žít - jedná se o 2. díl velmi populární zahraniční série, která má na goodreads luxusní 4 a více hvězdičkové hodnocení. Po dočtení jsem chtěla další díl, tak jsem se podívala, jestli už náhodou v zahraničí další nevyšel a ejhle je to tam! Autorka už napsala dalších 10 dílů, takže jsem šťastná, že jsem objevila další sérii, která se mi moc líbí, a vím, že se vrhnu po každém dalším přeloženém díle. Tentokrát se Kay a její malý tým chystá řešit vraždy na železnici. Autorka má dar mě vtáhnout do příběhu, tohle je velké plus, které velmi oceňuji. Nenudila jsem se ani stránku. Prostředí železnice je mi velmi blízké, tak to pro mě bylo takové prima zpestření. Tak jako minule byl celý děj napínavý až do poslední stránky. O psychopaty a vyšetřování tu není nouze a nějaká ta náhoda se tady taky najde. Po tomto díle jsem si Kay ještě více oblíbila a její přítel je neskutečný božan. Moc se mi líbí jejich soukromý vztah a doufám, že se vše v příštích dílech vyvine správným směrem. Určitě doporučuji!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Rachel Amphlett

Rachel Amphlett

Než se bestsellerová autorka krimi Rachel Amphlett vydala na spisovatelskou dráhu, hrála na kytaru, pracovala jako komparzistka v televizi a u filmu, moderátorka v rádiu a producentka na volné noze pro BBC. Byla také redakční asistentkou v knižním nakladatelství. Teď však místo trsátka třímá v ruce pero a píše krimi a špionážní romány, protože právě na těch vyrůstala. Její série s Kay Hunterovou se odehrává v Kentu a vystupuje v ní úzce semknutá parta detektivů. Kromě sérií píše také samostatné krimiromány a psychologické thrillery. Rachel ráda cestuje a má britské a australské občanství.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM