EN

Vrah číslo sedmnáct

John Brownlow


Moje jméno neznáte, ale moje číslo nezapomenete. Thriller v tarantinovském stylu.
Za událostmi, o nichž víte ze zpráv, jsou často zabijáci, o kterých nevíte vůbec nic. Oficiálně sice neexistujeme, ale každá vláda využívá našich služeb. Zachraňujeme svět – a vaše zadky – už přes sto let. Jsem Sedmnáctka, nejlepší nájemný vrah na světě. Abych se udržel na vrcholu, musím dělat i to, do čeho se mi nechce. Jako třeba sejmout svého předchůdce: Šestnáctku. A když se do toho ještě připletou ženy, těžko říct, jak to celé dopadne…
Získaná ocenění:
Cena Iana Fleminga (Steel Dagger Award) , 2023,
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr thriller
Jazyk čeština
Původní název Seventeen
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jakub Marek
Počet stran 392
EAN 9788074986444
Datum vydání 23.03.2023
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Domino
Edice Napětí
Hmotnost 0,489
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Mé jméno nikdo nezná. Zato mé číslo je pojmem, hrozbou i legendou. Jsem Sedmnáctka.

Světové události, které sledujete ve zprávách, nejsou jenom dílem diplomatů, vysoce postavených politiků a špionů. Když diplomacie selže, jsme to my, nájemní zabijáci, kdo vstupuje do hry. Kdo zahlazuje, co nemá být vidět, kdo řeší neřešitelné, kdo přináší výsledky. Oficiálně neexistujeme, ale naše služby využívá každá vláda. Už sto let zachraňujeme svět, vás i vaše rodiny.

A pokud chtějí toho nejlepšího, volají mně. Volají Sedmnáctce.

Přede mnou tuto práci vykonávalo šestnáct jiných lidí. Kdykoli jeden zemřel, nastoupil na jeho místo další elitní zabiják, nejlepší z nejlepších. A to jsem i já. Nejobávanější nájemný vrah na světě. Já jsem se však nemusel nikdy utkat se svým předchůdcem. Ten před lety beze stopy zmizel.

Blíží se mezinárodní krize, v níž mám sehrát určitou, mně neznámou roli. Zároveň však musím čelit adeptům deroucím se na mé místo, zabijákům toužícím stát se Osmnáctkou, a také nečekaným démonům minulosti…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Milena Kvapilová
Vynikajici! Napinave jak ksandy az do konce. To se tak dobre cetlo, jak kdybych sledovala akcni film. Po dlouhe dobe skvely spionazni pribeh.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
John Brownlow

John Brownlow

John Brownlow má britské a kanadské občanství a žije dvě hodiny severně od Toronta. Napsal film Sylvia s Gwyneth Paltrow a Danielem Craigem v hlavních rolích, seriál Fleming, který pojednává o Ianu Flemingovi, jeho práci špióna a zrodu Jamese Bonda, a seriál Miniaturista podle stejnojmenné knižní předlohy od autorky Jessie Burton. Autora můžete sledovat na Twitteru: @johnbrownlow.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM