EN

Deník tramvajačky

Karolína Hubková


Z modelky tramvajačkou aneb životní výhybky s vtipem a odvahou
Už odmala se chtěla stát tramvajačkou nebo prezidentkou. A protože se jí dětský sen splnil ve velkém stylu, stala se Karolína Hubková rovnou hvězdou pražského dopravního podniku. Jak vidí svět z kabiny řidičky tramvaje? Proč opustila svět modelingu a vybrala si profesi, která bývá vnímána jako tradičně mužská? Co má ráda na retro tramvajích? Odlehčené vyprávění nejen z pražských tramvajových kolejí vás rozesměje a ukáže, že život umí být navzdory všem svým nečekaným zatáčkám nádherná jízda.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Monika Pavlovičová
Jazyk čeština
Počet stran 200
EAN 9788020461391
Datum vydání 04.05.2023
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,364
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jmenuji se Karolína, jsem obyčejná holka, která žije v Praze. Když jsem byla ve školce, chtěla jsem být prezidentkou nebo řidičkou tramvaje po otci. V průběhu let jsem se přes basketbalovou školu, umělecké kroužky, krátkou modelingovou dráhu a neúspěšné studium na chemické škole dostala až ke svému dětskému snu. Dlouho jsem hledala, co opravdu chci v životě dělat a místo plácání od ničeho k ničemu jsem se pustila do své nové práce řidičky tramvají v Praze. Vše začalo v roce 2013, kdy jsem v tramvajovém v kurzu poznala svého prvního manžela, se kterým jsem se po roce rozvedla. Smůla a omyly se mi lepily na paty a léta plynula v rytmu mého chaotického plácání až do roku 2018, kdy se mi život otočil vzhůru nohama.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Karolína Hubková

Karolína Hubková

Karolína Hubková se narodila ve Šternberku a hrdě se hlásí ke svým moravským kořenům, ač skoro celý život strávila v Praze. Srdce ji táhlo už odmala k dopravě. V 16 letech se začala aktivně zajímat o historii železnic. Cesty osudu ji nasměrovaly k jejímu dětskému snu. V roce 2013 se stala řidičkou tramvají v Praze. Rozčilovalo ji ale, jak společnost na její povolání hledí, tak se s tím rozhodla něco udělat. Začala psát a prezentovat nevšední zážitky všedních dní na internetu. Díky své lásce k práci se možná dostala tam, kam žádná jiná žena před ní. Začala vyprávět o historii a možná ji tak trochu psát.
Zobrazit profil autora

Recenze

ctemeceskeautory.cz - Deník tramvajačky

„Deník tramvajačky lze hodnotit jako velmi zdařilou prvotinu. Doporučila bych ji ovšem lidem, kteří se alespoň minimálně zajímají o MHD, historické vozy a trasy.“

Databazeknih.cz - Deník tramvajačky

„Kniha je typickým deníkem. Je rozdělená do větších oddílů podle jednotlivých roků (od 2018 do 2022), v rámci těchto oddílů najdete jednotlivé odstavce textu oddělené datumy. Kniha vychází z instagramových popisků (které autorka rozšířila či poupravila), nečekejte tudíž žádné dlouhé odstavce textu, spíš naopak.“
NAPIŠTE NÁM