EN

Dcery dvouhlavého draka

Příběh "ženy pro útěchu"

William Andrews


Příběh dívky, která skončila v japonském válečném nevěstinci
Dvaadvacetiletá Američanka Anna Carlsonová se vydává do Koreje, aby našla svoji biologickou matku. Když se dozví o její smrti, zdá se, že pátrání je u konce – dokud jí neznámá žena nepředá balíček se starožitným hřebenem. Anna pak začne odhalovat příběh statisíců korejských žen, které byly za války nuceny sloužit japonským vojákům jako „ženy pro útěchu“. A postupně zjišťuje, že získala dědictví, jehož význam přesahuje její nejdivočejší představy.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Daughters of the Dragon
Původní jazyk angličtina
Překladatel Veronika Volhejnová
Počet stran 400
EAN 9788020454966
Datum vydání 28.10.2021
Věk od 15
Formát 145x225 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,666
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Každou středu v poledne skupina starých žen přichází protestovat k japonskému vyslanectví v Soulu a dožaduje se omluvy od japonské vlády. Přicházejí v lijáku, v štiplavém chladu i vlhkém dusnu. Jsou poslední z armády „žen pro útěchu“ – žen, které japonská armáda znásilňovala a mučila jako sexuální otrokyně během druhé světové války.

O jejich osudech se autor rozhodl vydat svědectví – a použil k tomu přitažlivý příběh o mladé dívce, vzácném hřebenu a dědictví císařské krve. Čtenář se v něm dozví mnoho o životě „žen pro útěchu“ i o konfliktu, který před desítkami let vedl k rozdělení Koreje – ale přesto román zůstává především příběhem o lásce, odvaze a naději.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Milena Kvapilová
Neskutecny pribeh, ktery se cte jednim dechem. Je silene, kolik si toho zeny utechy musely vytrpet. Je silene, ze i dnes se pred tim zaviraji oci a dela se, ze se to nestalo. O Korei a jeji historii jsem vedela minimum a tento pribeh mi opet pomohl rizsirit si obzory. Skoda jen, ze na pozadi tak smutneho pribehu.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
William Andrews

William Andrews

Svou první knihu, thriller The Essential Truth (Zásadní pravda), psal William Andrews po večerech a o víkendech patnáct let. V roce 2008 pak zvítězila ve spisovatelské soutěži Mayhaven Contest. Za svůj druhý thriller The Dirty Truth (Špinavá pravda), získal v roce 2014 Cenu nezávislých nakladatelů (IPPY). Dcery dvouhlavého draka, historická fikce, k níž Andrewse inspirovala jeho v Koreji narozená dcera, je autorovým třetím titulem. Román se stal bestsellerem, který vyvolal velký ohlas i v japonsko-americké komunitě. William Andrews přes třicet let pracoval jako copywriter a marketingový manažer pro několik velkých společností a později vedl vlastní reklamní agenturu. Dnes je spisovatelem na plný úvazek a žije v Minneapolis se svou manželkou.
Zobrazit profil autora

Recenze

kritiky.cz - Dcery dvouhlavého draka: „Příběh ženy pro útěchu“

...„Kniha, která popisuje velmi barvitě a věrohodně zvěrstva války páchané na křehkých stvořeních, jako jsou právě dospívající dívky, ve vás zanechá velmi silné emoce, jež vás doslova pohltí a myšlenkami se budete stále vracet k příběhům jednotlivých žen.“....

Databazeknih.cz - Když se nepoučíme z historie, jsme odsouzeni

„Jedinečný, dojemný příběh o historii, na kterou by se nemělo zapomínat.“
NAPIŠTE NÁM