EN

Ztráty a nálezy

Příběh, který vás rozesměje, rozpláče a přesvědčí o tom, že na změnu není nikdy pozdě.

Brooke Davisová


Millie je sedmiletá holčička se zrzavými kudrnami a červenými gumáky. Dvaaosmdesátiletá Agatha nevyšla od smrti manžela z domu a s nikým nepromluvila. Písař Karl dnes sedí v domově důchodců a hledá způsob, jak znovu žít. Náhoda svede ty tři dohromady. Společně se vydávají na cestu přes půlku Austrálie, aby našli Miliinu maminku a zjistili, že i mladí mohou být moudří, stáří nerovná se smrti a klíčem ke šťastnému životu je i občasné porušení pravidel.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Lost and Found
Počet stran 272
EAN 9788020436818
Datum vydání 19.03.2015
Věk od 15
Formát 140x210 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Millie je sedmiletá holčička se zrzavými kudrnami a červenými gumáky. Vede si seznam mrtvých tvorů, na němž kromě pavouka a sousedovic kočky figuruje také babička a brzy na něm přibyde i tatínek. Jednoho dne ji ovšem maminka zanechá samotnou pod stojanem s obrovitánskými spoďárami v místním obchodním domě a už se nevrátí.

Dvaaosmdesátiletá Agatha Pantha nevyšla od smrti manžela z domu a s nikým nepromluvila. Prázdnotu ve svém životě vyplňuje pořváváním po kolemjdoucích, sledováním nevyladěné televize a svým na minutu přesným denním rozvrhem. Tedy až do toho osudného dne, kdy si v protějším domě všimne osamělé holčičky. Písař Karl kdysi špičkami prstů vyťukával milostné dopisy na ženinu sametovou kůži. Dnes ovšem sedí v domově důchodců a moc dobře ví, že musí najít způsob, jak začít znovu žít. A tak odsud v náhlém radostném popudu uprchne.

Náhoda svede tyto tři dohromady. Společně se vydávají na cestu přes půlku Austrálie, aby našli Milliinu maminku a v konečném důsledku zjistili, že i mladí mohou být moudří, že stáří nerovná se smrti a že klíčem ke šťastnému životu by mohlo být i občasné porušení pravidel.

Pro čtenáře knih Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, Podivný případ se psem, Projekt manželka a Nepravděpodobná pouť Harolda Freye.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM