EN

Vyšetřování vydechovaného oxidu dusnatého u asthma bronchiale

Alica Benčová


Publikace si klade za cíl nabídnout aktuální přehled současných poznatků o využití vydechovaného oxidu dusnatého (NO) v klinické praxi u dospělých jedinců i dětské populace. V této knize autoři popsali všechny důležité aspekty vydechovaného NO velmi všestranným způsobem a zohlednili nejnovější literaturu na tomto poli. Zároveň nabízí praktické návody k interpretaci nálezů s významem pro diagnostiku i monitorování astmatu, objasňují řadu nepřesností a chybných přístupů, ke kterým v praxi dochází.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 144
EAN 9788020433633
Datum vydání 01.10.2014
Věk od 18
Formát 146x208 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Edice Aeskulap
Hmotnost 0,328
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Publikace si klade za cíl nabídnout aktuální přehled současných poznatků o využití vydechovaného oxidu dusnatého (NO) v klinické praxi u dospělých jedinců i dětské populace. Autoři poukazují na výjimečné postavení této metody v rámci moderních neinvazivních vyšetření – je to nejvýhodnější metoda z hlediska invazivity, časové náročnosti i aktuálních výsledků. Během posledních 20 let se využití vydechovaného NO ve výzkumu i klinické praxi zvyšuje každým rokem. Do současnosti bylo publikováno zhruba 3000 článků a více než 300 jich přibude každým rokem. Počátkem tohoto století se zájem soustředil na klinické využití vydechovaného NO a v posledním desetiletí bylo publikováno mnoho dat podporujících právě klinickou využitelnost.

V této knize autoři popsali všechny důležité aspekty vydechovaného NO velmi všestranným způsobem a zohlednili nejnovější literaturu na tomto poli. Zároveň nabízí praktické návody k interpretaci nálezů s významem pro diagnostiku i monitorování astmatu, objasňují řadu nepřesností a chybných přístupů, ke kterým v praxi dochází. Přínosem je též zařazení samostatných částí nejčastěji kladených otázek.

Kniha je určena především klinickým imunologům, alergologům, pneumologům a pediatrům, ale i internistům a lékařům prvního kontaktu. Je velmi cenná pro uživatele vydechovaného NO, a to jak pro vlastní odborné poučení, tak i jako důležitý zdroj odkazů.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM