EN

Víkend s Miriam

Milostný příběh s tóny smutku

Marta Davouze


Poslední román Marty Davouze se tentokrát odehrává v Československu v mistrně vylíčené atmosféře nadějných šedesátých let, následného totalitního režimu i polistopadového procitnutí. Autorka zachycuje příběh vysokoškolského pedagoga, který se platonicky zamiluje do herečky Miriam, manželky svého přítele, a nejen kvůli tomu se ocitá v tíživých situacích.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Víkend s Miriam
Počet stran 160
EAN 9788020449467
Datum vydání 07.09.2018
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,283
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Příběh vysokoškolského pedagoga, který se platonicky, ale hluboce zamiluje do herečky Miriam, manželky svého přítele. Je spíš samotář a pozorovatel než bojovník, přesto se i bez vlastního přičinění ocitá v tíživých situacích. Jeho přítel se v Paříži zastřelí, jeho matka věčně naříká, jeho otec náhle zemře, jeho manželka ho opustí a jemu nezbývá než udiveně všemu přihlížet a ztrácet víru ve smysl své práce i celého svého života.

Duchovní pouto, které ho váže k Miriam, je to jediné, co ho vnitřně posiluje, a snad proto se obává překročit hranici přátelství…

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Marta Davouze

Marta Davouze

Marta Davouze, dříve Železná (12. 5.1945 Praha – 4. 7. 2018 Manoir De Langourian, Bretaň, Francie) byla česká nakladatelka, publicistka a spisovatelka. Vystudovala FF UK, působila jako knihovnice a nakladatelská redaktorka. Po převratu 1989 založila v Praze Společnost Franze Kafky, kde vydala mimo jiné kompletní Spisy Karla Poláčka a poprvé úplné Dílo Franze Kafky v češtině. Je považována za inspirátorku projekt pomníku Franzi Kafkovi a mezinárodní literární Cenu Franze Kafky. Později ve francouzském Erquy pořádala Ceny Jana Zrzavého na podporu mladých výtvarníků. Napsala řadu fejetonů a knih.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM