EN

Sportovní úrazy a přetížení pohybového aparátu sportem

Jana Martinková


Výčet nejčastějších sportovních úrazů vzniklých z přetížení pohybového aparátu - příčiny, projevy, diagnostika, léčba, prevence recidivy.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 72
EAN 9788020424549
Datum vydání 01.09.2013
Věk od 18
Formát 142x201 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Edice Sestra
Hmotnost 0,118
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

V souvislosti s novými možnostmi zejména v oblasti rekreačního sportu výrazně roste také úrazovost a výskyt bolestivých syndromů z přetížení pohybového aparátu.

Sportovci s těmito potížemi vyžadují rychlou pomoc, ovšem řešení obtíží z přetížení nebývá jednoduché a v rámci léčby často dochází k zásadním chybám a omylům. Cílem autorky je proto stručně, srozumitelně a objektivně informovat co nejširší veřejnost o možnostech prevence, příčinách, diagnostice a nejnovějších trendech v léčbě sportovních úrazů. Kapitoly jsou přehledně uspořádány podle jednotlivých segmentů těla a jejich možných poškození. Text dokumentuje řada názorných obrázků – jak anatomických schémat, tak rehabilitačních a kompenzačních pomůcek, ukázek vhodných cvičení a dalších. Zvláštní kapitola je věnována přetížení pohybového aparátu u dětí a problematice časné specializace. V závěru nalezne čtenář také praktické informace o kinesiotapingu či rázové vlně a odkazy na důvěryhodné internetové zdroje. ISBN 978-80-204-2454-9, formát A 5, 140×200 mm

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM