EN

Skautské vize

Kniha rozhovorů s osobnostmi nejen o skautingu

Miloš Říha


Kniha rozhovorů s různými osobnostmi společenského života. Životní osudy všech zpovídaných mají jedno společné - různou měrou se potkaly s fenoménem skautského hnutí. Někteří byli ve skautském oddíle krátkou dobu, jiní jsou dodnes ve skautském hnutí aktivní. Všichni dotazovaní se ale shodují v tom, že skauting pro ně byl podstatným zdrojem zážitků, přátel a životní inspirace.

Detailní informace

Žánr rozhovor
Jazyk čeština
Původní název Skautské vize - Kniha rozhovorů s osobnostmi nejen o skautingu
Počet stran 220
EAN 9788020435941
Datum vydání 21.11.2014
Věk od 15
Formát 152x208 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,375
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Kniha Skautské vize vznikla na základě stejnojmenného cyklu kavárenských debat s různými osobnostmi společenského života. Možná se vám výběr osobností zdá nesourodý a složitě hledáte onu věc, která je všechny spojuje. Rozřešení tajenky spočívá ve skutečnosti, že životní osudy všech zpovídaných se různou měrou potkaly s fenoménem skautského hnutí. Někteří byli ve skautském oddíle krátkou dobu, jiní jsou dodnes ve skautském hnutí aktivní. Všichni dotazovaní se ale shodují v tom, že skauting pro ně byl podstatným zdrojem zážitků, přátel a životní inspirace.

Tato kniha není pouhou vzpomínkou na staré dobré časy ve skautském oddíle, ale je především pokusem pojmenovat výzvy, před kterými stojí současná společnost, jejíž je skautské hnutí nedílnou součástí. S osobnostmi si povídal moderátor Miloš Říha. V současnosti pracuje jako ředitel Skautského institutu a podílí se na vytváření dlouhodobé strategie Junáka. Jeho skautská přezdívka je Šípek.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Miloš Říha

Miloš Říha

Miloš Říha vystudoval sociologii na Univerzitě Karlově. Pracuje jako ředitel ve Skautském institutu a kromě skauta je také pisatelem, bonvivánem a pražským chodcem, který miluje filosofování a plané kavárenské debaty. Rád objevuje pražská zákoutí a jejich obyvatele. Společně s Michelle Losekoot píše blog Bezjablka.cz, který upřímně a s humorem vypovídá o stereotypech ve vztazích dnešních třicátníků. V roce 2016 byly tyto texty vydány také v knižní podobě.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM