EN

Předoperační vyšetření dospělých

Luboš Kotík


Druhé, přepracované a rozšířené vydání praktické příručky shrnující všechny aspekty předoperačního vyšetření tak, aby v textu bylo možno rychle najít podklady pro posouzení konkrétního pacienta – tzn. najít konkrétní řešení v dané situaci, oddělit stěžejní a podrobné informace a zároveň zájemcům podat dostatečné zdůvodnění, proč je takový postup doporučován. Jedná se o příručku pro klinickou praxi, nikoli o dílo snažící se vyčerpávajícím způsobem shrnout všechny názorové aspekty dané problematiky.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 136
EAN 9788020451040
Datum vydání 20.05.2019
Věk od 18
Formát 112x182 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Edice Aeskulap
Hmotnost 0,147
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Přichází třetí, přepracované a rozšířené vydání praktické příručky (nevelké rozsahem, ale podstatné a hutné svým obsahem) shrnující na jednom místě všechny aspekty předoperačního vyšetření takovým způsobem, aby v textu bylo možno rychle najít podklady pro posouzení konkrétního pacienta – tzn. najít konkrétní řešení v dané situaci, oddělit stěžejní informaci od informace podrobné a zároveň případným zájemcům podat dostatečné zdůvodnění, proč je takový postup doporučován. Jedná se o příručku pro klinickou praxi, a nikoli o dílo snažící se vyčerpávajícím způsobem shrnout všechny názorové aspekty a patofyziologické rozbory týkající se dané problematiky.

Dalším důvodem vzniku této knížky je fakt, že související mezinárodní doporučení jsou nezřídka velmi rozsáhlá a orientace v nich je zdlouhavá a obtížná. Některé postupy se navíc pro naši medicínu nehodí, neboť například nemáme rutinně k dispozici určité metody. Ačkoliv od druhého, již rozebraného vydání uplynuly jen tři roky, rychlý vývoj medicíny přinesl řadu změn, zejména v oblasti prevence tromboembolismu, strategie podávání antiagregační léčby, změnily se indikace k použití betablokátorů v prevenci peroperačního infarktu myokardu i další menší korekce přístupu k pacientovi před nekardiální operací. Při nové práci na knize se autor znovu zamyslel nad vyzněním většiny kapitol se snahou dílo dále doplnit o problematiku v předchozím vydání opomenutou a zpřehledněním usnadnit jeho použití v klinické praxi. Věříme, že klinici postavení před problém provést předoperační vyšetření nebo se k němu vyjádřit konziliárně zde najdou užitečného pomocníka pro svá rozhodnutí.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM