EN

Průvodce léčbou diabetu 2. typu pro internisty

Martin Haluzík


Kniha stručnou formou popisuje praktický přístup k léčbě a sledování pacientů s diabetem 2. typu. Zaměřuje se nejen na léčbu vlastního diabetu, ale také na prevenci diabetických komplikací a léčbu nejčastějších přidružených onemocnění, především obezity, arteriální hypertenze a dyslipidemie. Přehledně je shrnut léčebný algoritmus a jeho cíle, možnosti léčby nefarmakologickou intervencí i léčby perorálními antidiabetiky a GLP-1 agonisty.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 160
EAN 9788020449580
Datum vydání 26.11.2018
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Edice Aeskulap
Hmotnost 0,323
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha stručnou formou popisuje praktický přístup k léčbě a sledování pacientů s diabetem 2. typu.

Zaměřuje se nejen na léčbu vlastního diabetu, ale také na prevenci diabetických komplikací a léčbu nejčastějších přidružených onemocnění, především obezity, arteriální hypertenze a dyslipidemie.

Přehledně je shrnut léčebný algoritmus a jeho cíle, možnosti léčby nefarmakologickou intervencí i léčby perorálními antidiabetiky a GLP-1 agonisty. Samostatné kapitoly jsou věnovány inzulinoterapii a bariatrické chirurgii u diabetiků 2. typu. Zařazena je i kapitola, v níž autor upozorňuje na nejdůležitější a často se opakující chybné postupy v léčbě tohoto onemocnění. V závěru jsou nastíněny perspektivy prevence a léčby diabetu 2. typu. 

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM