EN

Postmenopauzální osteoporóza

Petr Broulík


V předkládané knížce vás její autor – náš přední odborník na danou problematiku – srozumitelným a čtivým způsobem blíže seznamuje s touto chorobou, upozorňuje na rizikové faktory jejího vzniku, a především poukazuje na skutečnost, že osteoporóza není neléčitelné onemocnění, neboť v současné době je k dispozici poměrně široké spektrum velice účinných léků. Text je doplněn řadou názorných obrázků a schémat.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 48
EAN 9788020423429
Datum vydání 01.01.2010
Věk od 18
Formát 110x165 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,045
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Osteoporóza je onemocnění, které je často charakterizováno jako plíživé a jeho diagnóza je stanovena až na základě zlomeniny nebo náhodného rentgenového snímku. Každé třetí ženě a každému šestému muži hrozí některá z osteoporotických zlomenin, odhaduje se, že v České republice je postiženo osteoporózou více než 1 milion obyvatel.

V předkládané knížce vás její autor - náš přední odborník na danou problematiku - srozumitelným a čtivým způsobem blíže seznamuje s touto chorobou, upozorňuje na rizikové faktory jejího vzniku, a především poukazuje na skutečnost, že osteoporóza není neléčitelné onemocnění, neboť v současné době je k dispozici poměrně široké spektrum velice účinných léků. Zvláštní kapitoly jsou věnovány i problematice kostní přestavby, klinickému obrazu osteoporózy, popsány jsou vyšetřovací metody sloužící ke včasné diagnostice onemocnění a nechybí ani velice důležitá stať na téma prevence osteoporózy.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM