EN

Perioperační medicína nejen pro praktické lékaře

Dagmar Seidlová, Petr Štourač


Cílem knihy je instruovat lékaře, jaké nároky má splňovat současná předoperační příprava, nastínit organizaci provozu centrálních operačních sálů velkých nemocnic, ukázat současnou operativu s důrazem na nové operační techniky u nejčastějších výkonů a popsat anesteziologické praktiky v širších souvislostech vztažených ke zdravotnímu stavu pacienta před operací. Uvádí do souvislosti i nutnost intenzivní pooperační péče a osvětluje požadavky, s nimiž se pacient vrací do ambulance po propuštění z nemocnice.

Detailní informace

Žánr pedagogika
Jazyk čeština
Počet stran 252
EAN 9788020448576
Datum vydání 01.06.2018
Věk od 18
Formát 123x189 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,337
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Většina praktiků byla na operačním sále před mnoha lety. Od té doby se změnily nejen typy výkonů a způsoby anestezie, ale i mnohé technické postupy. Na druhou stranu jsou operováni i pacienti, u kterých by dříve pro jejich polymorbiditu nebyl operační výkon vůbec zvažován.

Do ambulance praktického lékaře přicházejí pacienti na předoperační vyšetření a/nebo pro úpravu medikace s cílem optimalizace zdravotního stavu před operací. Po výkonu se pak do ordinace vracejí a očekávají, že lékař bude adekvátně reagovat na ordinace specialisty a na změny vyvolané v organismu operačním výkonem.

Cílem této knihy je instruovat lékaře, jaké nároky má splňovat současná předoperační příprava, nastínit organizaci provozu centrálních operačních sálů velkých nemocnic, ukázat současnou operativu s důrazem na nové operační techniky u nejčastějších výkonů a osvětlit anesteziologické praktiky v širších souvislostech vztažených ke zdravotnímu stavu pacienta před operací. Kniha uvádí do souvislosti i nutnost intenzivní pooperační péče u některých nemocných a osvětluje požadavky, se kterými pacient přichází zpět do ambulance po propuštění z nemocnice.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM