EN

O rakovině prsu beze strachu

Miroslava Skovajsová


Profesní zkušenosti se staly autorce základem a podnětem pro publikaci, ve které se snaží navodit zdravou dávku obav z rakoviny prsní žlázy, ale zároveň odstranit nepatřičný strach z této časté nemoci. Čtivou formou a motivačním způsobem přijatelným pro všechny typy čtenářů se snaží odbourat předávané mýty, které se k problematice nádorů prsů vážou. Jednotlivé kapitolky se zabývají mimo jiné genetickými riziky, primární a sekundární prevencí rakoviny prsu, klinickými příznaky a léčbou zhoubných nádorů prsu.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 54
EAN 9788020421845
Datum vydání 02.09.2011
Věk od 15
Formát 110x165 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Letité profesní zkušenosti se staly autorce základem a podnětem pro publikaci, ve které se snaží navodit zdravou dávku obav z rakoviny prsní žlázy, ale zároveň odstranit nepatřičný strach z této časté nemoci. Čtivou formou a motivačním způsobem přijatelným pro všechny typy čtenářů se snaží odbourat generacemi předávané mýty, které se k problematice nádorů prsů vážou.

Jednotlivé kapitolky se zabývají mimo jiné genetickými riziky, primární a sekundární prevencí rakoviny prsu, klinickými příznaky a léčbou zhoubných nádorů prsu, jakožto i následky neléčené nemoci.Důraz je kladen na význam mamografie a samovyšetřování prsu v rámci primární i sekundární prevence. Zvláštní kapitoly se věnují nádorům prsů u mladých žen, seniorek a také u mužů, zmíněna je i 60

problematika vyšetřování prsů po estetických operacích. V závěru nalezne čtenář praktické odkazy na organizace žen s nádorovým onemocněním, mama helpy a další centra a aliance. Vše je vhodně doplněno názornými obrázky a schématy.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM