EN

Neznámí dinosauři

Vladimír Socha


Tato nádherně ilustrovaná původní česká encyklopedie vás prostřednictvím krátkých textů a boxů se zajímavostmi seznámí s celkem 40 zástupci dinosaurů nejrůznějších tvarů, velikostí i barev – obřích sauropodů, drobných opeřenců, dravců i býložravců.

Detailní informace

Ilustrátor Lubomír Kupčík
Jazyk čeština
Původní název Neznámí dinosauři
Počet stran 112
EAN 9788020435958
Datum vydání 22.04.2015
Věk od 15
Formát 235x175 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,452
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Prehistorické období naší planety trvalo miliony let a během té doby se na ní vystřídala ta nejpestřejší škála živočichů i rostlin. I proto čas od času vědci objeví fosilní pozůstatky dosud neznámých druhů. Tato nádherně ilustrovaná původní česká encyklopedie vás prostřednictvím krátkých textů a boxů se zajímavostmi seznámí s celkem 40 zástupci dinosaurů nejrůznějších tvarů, velikostí i barev – obřích sauropodů, drobných opeřenců, dravců i býložravců.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vladimír Socha

Vladimír Socha

Vladimír Socha (* 1982 v Hradci Králové) je publicista, pedagog, autor populárně-naučné literatury a popularizátor paleontologie i přírodních věd jako takových. Absolvoval Univerzitu Hradec Králové, působí zejména jako lektor a pedagog. Pravidelně přednáší v různých vzdělávacích institucích, přispívá články do populárně naučných periodik a vystupuje v pořadech Českého rozhlasu. V roce 2009 se účastnil vykopávek pozdně křídových dinosaurů v souvrství Hell Creek pod vedením Museum of the Rockies v americké Montaně. Publikoval řadu odborných titulů a několik knížek o dinosaurech a pravěku pro děti. Věnuje se rovněž překládání knih s historickým a přírodovědným zaměřením. Jeho hlavními zájmy jsou paleontologie obratlovců, dějiny přírodních věd, astronomie a historie obecně. V nakladatelství Vyšehrad vyšla jeho kniha Dinosauři v Čechách (2017) s působivými ilustracemi Vladimíra Rimbaly.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM