EN

Nádory štítné žlázy

Kateřina Kopečková


Karcinomy štítné žlázy představují 1–2 % všech zhoubných nádorů. V posledních 30 letech došlo k výraznému nárůstu jejich incidence. Tyto karcinomy představují malignity s nejrychleji rostoucím počtem nových případů na světě. Jsou pátým nejčastějším nádorem u žen. Přesto patří svým výskytem ke vzácným onemocněním, pro jejichž úspěšnou léčbou je nutná spolupráce několika specializací. Snahou této monografie je podat přehled současných diagnostických a terapeutických přístupů.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 144
EAN 9788020451552
Datum vydání 22.07.2019
Věk od 15
Formát 148x208 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Edice Aeskulap
Hmotnost 0,317
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Karcinomy štítné žlázy, nejčastější endokrinologické nádory, představují 1–2 % všech zhoubných nádorů. V posledních 30 letech došlo k výraznému nárůstu jejich incidence. Tyto karcinomy představují malignity s nejrychleji rostoucím počtem nových případů na světě. Jsou pátým nejčastějším nádorem u žen. Přesto patří svým výskytem ke vzácným onemocněním, pro jejichž úspěšnou léčbou je nutná spolupráce několika specializací.

Snahou této monografie je podat přehled současných diagnostických a terapeutických přístupů - chirurgie, patologie, molekulární genetiky, metod nukleární medicíny a systémové terapie pokročilého onemocnění přípravky cílené protinádorové léčby.

Publikace je určena všem specializacím, které s karcinomy štítné žlázy setkávají, především chirurgům, endokrinologům, lékařům nukleární medicíny a onkologům.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM